Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 26, 2023 2:25 pm

Hole1982 je napisao/la:
ned feb 26, 2023 2:16 pm
gavran je napisao/la:
ned feb 26, 2023 1:26 pm
Edise znamo da citas,

vrijeme ti je da tekme gledas sa tribine.....
Nadam se da si u pravu da čita mada meni djeluje da je on malo šta u životu pročitao, a da mu je vrijeme vrijeme je
citaju svi,
a nismo svi za sve,
kao a meni das formulu da vozim,hvataj se viljuskara....
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

bogi
Kontakt:

ned feb 26, 2023 2:45 pm

gavran je napisao/la:
ned feb 26, 2023 2:25 pm
Hole1982 je napisao/la:
ned feb 26, 2023 2:16 pm
gavran je napisao/la:
ned feb 26, 2023 1:26 pm
Edise znamo da citas,

vrijeme ti je da tekme gledas sa tribine.....
Nadam se da si u pravu da čita mada meni djeluje da je on malo šta u životu pročitao, a da mu je vrijeme vrijeme je
citaju svi,
a nismo svi za sve,
kao a meni das formulu da vozim,hvataj se viljuskara....
Samo nek se čita :kafa:
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

volimtezeljo

ned feb 26, 2023 3:02 pm

Dzezvar je napisao/la:
ned feb 26, 2023 2:19 pm
volimtezeljo je napisao/la:
ned feb 26, 2023 1:25 pm
Dzezvar je napisao/la:
ned feb 26, 2023 7:15 am
Moramo priznati sebi da su pripreme odradjene katastrofalno.Prije svega mislim na samu lokaciju priprema,bez obzira sto svi znamo u kakvoj smo finasiskoj situaciji.Misljenja sam da se sve to moglo uraditi i u Sarajevu.Vremenske prilike su bile takve da se moglo komotno ostati u gtadu.
O treneru smo napisali puno toga sto se na kraju i ispostavilo i tacnim.
Mnogi od nas su bili napadani i prozivani zbog toga.Veteran napisa jednu recenicu koja je itekako duboka,"Željo to nije zasluzio"
On da voli klub kako se prikazuje sinoc bi dao ostavku,a ne da ceka da ga smijene.
Imamo sasvim solidnu ekipu,mozemo i kazati jako dobru koji bi normalan trener jako dobro poslozio.
Kada pricamo o ljubavi prema klubu pogledajte ovaj klip gdje lik koji je uspio u zivotu,koji je jako cijenjen u svijetu fudbala objasni sve u 2 minute.

P.s.Nermin Basic je slobodan trener.

phpBB [video]
Ubise se oni od ljubavi..
Stanica se molilo da postane SD ili savjetnik nije htio navodno sukob interesa, nesto kao i Mesu. Samo prvi gospodin ovaj drugi klosar?
Ja i....
Sto ne kazes onda koliko je i pomogao klubu u to vrijeme.Bilo bi posteno.On i Mesa ne mogu u isti kos nikako.
Cime je pomogao klubu? Krizmanom i Markovicem?
Konkretno sta je uradio? Ako ih je on savjetovao, e dobro ih je savjetovao.
Konkrento nista, osim sto je Madzid Sosic presao u Hajduk u njegovoj vladavini. Hvala mu.
Zadnja izmjena: volimtezeljo, dana/u ned feb 26, 2023 3:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Sky1
Kontakt:

ned feb 26, 2023 3:04 pm

Edis treba da ode, davno je pokazao koliko ne zna i nema pojma vrlo jednostavno. Problem je što neće sam, a Uprava djeluje kao da ih taj dio uopšte i ne zanima, dakle oni ga neće otjerati. Da je kako Zvijezdu dobiti, a u ligi mi nemamo šta tražiti s njim na klupi.
Zadnja izmjena: Sky1, dana/u ned feb 26, 2023 3:14 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Dzezvar
Kontakt:

ned feb 26, 2023 3:08 pm

🤣🤣🤣🤣
Eto hajde sve i da nije pomogao,ovo na ovom klipu nije mora ni izjaviti,niti je nas podcast niti je nas novinar.
Ali zato Edis suzu pusti,i ja bih za 5 milja.
Ali da bez veze ne granamo ovdje se moja diakusija zavrsava.
Ziv bio.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned feb 26, 2023 3:17 pm

Ostani Edise, imaš potencijala

Sky1
Kontakt:

ned feb 26, 2023 3:18 pm

volimtezeljo je napisao/la:
ned feb 26, 2023 2:13 pm
cvrle_jedanesterac je napisao/la:
ned feb 26, 2023 1:56 pm
Šef stručnog štaba znaci da si šef ekipi na klupi i da oni moraju raditi po tvojim uputama. Al to ne znači da moras cunjeve postavljati, zagrijavati igrace, fizički ih pripremati.
Osim Krpe, Are i Jasarevica svi su poprilicno dobro spremni. Ko god ih sprema nek nastavi, tako je bilo i prosle polusezone onaj novi kondicioni ubi posao.
Tačno, kondicioni je dobar.

salle86
Kontakt:

ned feb 26, 2023 3:29 pm

ubaceni element je napisao/la:
sub feb 25, 2023 8:14 pm
A sto ne bi bio koristan? I danas je igra zivnula kad je usao, imao je petu za Krpica, dobar sut glavom nakon kornera… Yebo vas facebook.
Sve to može mačku o rep okačiti kad sudija svira kraj a rezultat bude 3-1 za protivnika.
Taman da je za 10 minuta 6 puta protivniku proturio kroz noge, izborio 17 faulova, izvukao 3 kornera, protivnik dobio crveni nakon starta. Sve pada u vodu...TO MORAJU IZGLEDA SHVATITI, da se igra za rezultat a ne za raju !!!
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

igla
Kontakt:

ned feb 26, 2023 3:40 pm

Sky1 je napisao/la:
ned feb 26, 2023 3:04 pm
Edis treba da ode, davno je pokazao koliko ne zna i nema pojma vrlo jednostavno. Problem je što neće sam, a Uprava djeluje kao da ih taj dio uopšte i ne zanima, dakle oni ga neće otjerati. Da je kako Zvijezdu dobiti, a u ligi mi nemamo šta tražiti s njim na klupi.
Sažeo si lijepo trenutno stanje u klubu.

Što je nesreća u eventualnoj sreći, mi da uzmemo kup on bi dobio novi mandat.

salle86
Kontakt:

ned feb 26, 2023 3:46 pm

Sulevelicanstveni je napisao/la:
ned feb 26, 2023 11:51 am
Cedva je napisao/la:
ned feb 26, 2023 11:34 am
Evo "hladne" glave mogu samo reći da je puno raje pogodio jučerašnji sraman poraz. Evo npr. momak iz naše grupe neće više dolaziti na tekme jer mu je dokurčilo ovo natezanje i "hoo ruk" igra,a vjerujte svi imamo članske,sezonske,pa se plaćale karte iako imamo članske,akcije za Želju (sve se može dokazati),itd. Jednostavno čovjek osjetio da mu sve ovo amatersko utiče na zdravlje,i do nekog normalnog vremena. Kod mene ima još sabura,ali sam prešao sve crvene granice. Opet će nas 5-6 biti na C2 gdje smo i naučili,ali se osipamo. Nećete nam ogaditi Želju,kako god da igrate. 😓
Sve mi je jasno da igramo loše, da se ne lažemo takvi smo vec 10 godina, Igman igracki ima odlicnu ekipu, da ne govorimo da je njihov trener za naseg Pep Guardiola u svakom smislu, ali mi nikad nece biti jasno to da prestane raja ici na utakmice. Hoce li se vratiti kad budemo bolje igrali? Ne boli raju ni poraz toliko od jucer, vec igra iz prvog dijela. Ako Hodzic bude ozbiljnije povrijeđen, ne vidim alternativu u sredini. Hajdarevic se treba oprostiti od fudbala sto prije.
Ne znam fakat koliko ti imaš godina, ali mi malo stariji (ili ti ga srednja generacija 30-50g 😁) pored Želje imamo kamaru obaveza, poslića, tovara na leđima koji moramo povući, a opet sve prilagođavamo toj utakmici, tom danu. Ispašta svašta nešta i svako, i onda moraš se nekad zapitati jel bolje dijete odvesti u park da se igra ili to vrijeme provesti na utakmici. Da ne kažem gostovanje gdje "izgubiš" 6-7 sati u najboljem slučaju. I haj sve to nego te popišaju ljudi pa ti treba 3-4 dana da se vratiš u normalu. A isti ti koji žive od Želje, njima je 15 minuta poslije utakmice sasvim svejedno kako se ista završila.
Sad malo jasnije ???

Ps. I nije problem rezultat, problem je sve ostalo pored toga rezultata. Pristup, igra, onaj osjećaj da "mi smo Željini, Željo je naš" izgleda ne živimo svi... navijači, igrači, uposlenici ....

PS-2, što kaže Storm, da sam svaki put marku ostavljao kad sam rekao da neću više dolaziti gdje bi bio kraj 🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned feb 26, 2023 3:53 pm

Imam osjecaj da smo mi zavrsili sa prvenstvom. Mislim da ce nam uzimati bodove ko god stigne i kome treba.

Sve je podredjeno kupu, barem ja tako mislim.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned feb 26, 2023 4:16 pm

salle86 je napisao/la:
ned feb 26, 2023 3:46 pm
Sulevelicanstveni je napisao/la:
ned feb 26, 2023 11:51 am
Cedva je napisao/la:
ned feb 26, 2023 11:34 am
Evo "hladne" glave mogu samo reći da je puno raje pogodio jučerašnji sraman poraz. Evo npr. momak iz naše grupe neće više dolaziti na tekme jer mu je dokurčilo ovo natezanje i "hoo ruk" igra,a vjerujte svi imamo članske,sezonske,pa se plaćale karte iako imamo članske,akcije za Želju (sve se može dokazati),itd. Jednostavno čovjek osjetio da mu sve ovo amatersko utiče na zdravlje,i do nekog normalnog vremena. Kod mene ima još sabura,ali sam prešao sve crvene granice. Opet će nas 5-6 biti na C2 gdje smo i naučili,ali se osipamo. Nećete nam ogaditi Želju,kako god da igrate. 😓
Sve mi je jasno da igramo loše, da se ne lažemo takvi smo vec 10 godina, Igman igracki ima odlicnu ekipu, da ne govorimo da je njihov trener za naseg Pep Guardiola u svakom smislu, ali mi nikad nece biti jasno to da prestane raja ici na utakmice. Hoce li se vratiti kad budemo bolje igrali? Ne boli raju ni poraz toliko od jucer, vec igra iz prvog dijela. Ako Hodzic bude ozbiljnije povrijeđen, ne vidim alternativu u sredini. Hajdarevic se treba oprostiti od fudbala sto prije.
Ne znam fakat koliko ti imaš godina, ali mi malo stariji (ili ti ga srednja generacija 30-50g 😁) pored Želje imamo kamaru obaveza, poslića, tovara na leđima koji moramo povući, a opet sve prilagođavamo toj utakmici, tom danu. Ispašta svašta nešta i svako, i onda moraš se nekad zapitati jel bolje dijete odvesti u park da se igra ili to vrijeme provesti na utakmici. Da ne kažem gostovanje gdje "izgubiš" 6-7 sati u najboljem slučaju. I haj sve to nego te popišaju ljudi pa ti treba 3-4 dana da se vratiš u normalu. A isti ti koji žive od Želje, njima je 15 minuta poslije utakmice sasvim svejedno kako se ista završila.
Sad malo jasnije ???

Ps. I nije problem rezultat, problem je sve ostalo pored toga rezultata. Pristup, igra, onaj osjećaj da "mi smo Željini, Željo je naš" izgleda ne živimo svi... navijači, igrači, uposlenici ....

PS-2, što kaže Storm, da sam svaki put marku ostavljao kad sam rekao da neću više dolaziti gdje bi bio kraj 🤣
I meni je slican osjecaj poslije jucerasnje tekme, stvarno ne pamtim odavno losije zalaganje i sve kao jucer.. Nadam se povratku Santosa pa da gore budemo agilniji, ali protiv Slobode za vikend ocekujem slicnu tekmu..

amar92
Kontakt:

ned feb 26, 2023 4:18 pm

Jos sad kad kone dobiju zrinju, pa nam dodji na bod. Eto pritiska, eto kuknjave od strane Edisa.

Samo kup, nemamo ki u ligi sta traziti. Premijenza kup i udri.

Diverzant
Kontakt:

ned feb 26, 2023 4:21 pm

amar92 je napisao/la:
ned feb 26, 2023 4:18 pm
Jos sad kad kone dobiju zrinju, pa nam dodji na bod. Eto pritiska, eto kuknjave od strane Edisa.

Samo kup, nemamo ki u ligi sta traziti. Premijenza kup i udri.
Više sam vjerovao da cemo mi jucer okrenuti sa 3-1 na 3-4 nego da fekalije s kobilje glave mogu dobiti zrinjski
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Veteran1965
Kontakt:

ned feb 26, 2023 4:54 pm

Nas neće dobijati svako, nego samo oni kojima treba, kojima ne treba neće. Onaj ko očekuje Europu, na bilo koji način je stvarno preoptimističan. Ekipa koja nije mogla dobaciti dalje od Konjica i plastične trave da bi odradila pripreme nema potencijala za rezultatska ostvarenja. Bez obzira ko je trener. Uprava samo sebi belaj navuče dovođenjem Krpe i Are, jer navijači očekuju mnogo sada, pa im ovakve utakmice kao juče još teže padaju. Umjesto da ganjamo kvalitetnog golmana, igrača sredine terena, a da u špic i na krila gurneš omladince koji imaju potencijala, mi uradimo naopako.
I još jedna stvar, ne znam od kada ko prati Želju, i ide na utakmice, poštujem sve, ali nama su kriitetiji baš srozani. Željo je klub koji se znao "hrvati" sa ozbiljnim klubovima, klubovima koji su osvajali ligu šampiona, a danas? Igman Konjic. Posušje ili nekad prije Krupa na Grbavici, poniženja u Žepču. To je rang neke Surdulice, ovdje poznatog Bečića, ili Radomlja, ili Rudeža....
Nemam problem da se borimo sa torpedom, Veležom, pa i Borcom ili mađarima, ali ovo ostalo je fakat ispod svakog renomea našeg Želje. Zato sam jutros napisao da Željo ovo nije zaslužio. Ni na terenu, ni na klupi, niti u upravi. Jedino navijači, svih doba i uzrasta stoje uz klub, i guraju ga bar koliko toliko.
Sada u utorak vidjećemo šta navijači misle. Moja želja bi bila da napunimo Grbavicu, i još jednom pokažemo našu snagu, naše temelje. Na žalost sumnjam da će se to desiti, i kako neko napisa, moglo bi ovo krenuti i osipanjem broja navijača na utakmicama. A toga se najviše bojim...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned feb 26, 2023 5:11 pm

Haj ne pretjerujte vise

Dosta vas je

Norsborg
Kontakt:

ned feb 26, 2023 5:27 pm

Neko reče kako Igman ima dobru ekipu, ekipu u kojoj brani nas Ceman, igra Velić, igra Hrelja da ne nabrajam ostale. To je ekipa koju moramo dobiti kada nam fali pola ekipe. Ali kako dobiti kada je na klupi čovjek koji može samo biti pomoćnik nekome. I što je po meni grozno, seta pored linije, gestikulira, dovikuje i pravi dodatnu nervozu. Bilo bi previše i da igraju pioniri koji tek uče.

blueboy
Kontakt:

ned feb 26, 2023 6:13 pm

Veteran1965 je napisao/la:
ned feb 26, 2023 4:54 pm
Nas neće dobijati svako, nego samo oni kojima treba, kojima ne treba neće. Onaj ko očekuje Europu, na bilo koji način je stvarno preoptimističan. Ekipa koja nije mogla dobaciti dalje od Konjica i plastične trave da bi odradila pripreme nema potencijala za rezultatska ostvarenja. Bez obzira ko je trener. Uprava samo sebi belaj navuče dovođenjem Krpe i Are, jer navijači očekuju mnogo sada, pa im ovakve utakmice kao juče još teže padaju. Umjesto da ganjamo kvalitetnog golmana, igrača sredine terena, a da u špic i na krila gurneš omladince koji imaju potencijala, mi uradimo naopako.
I još jedna stvar, ne znam od kada ko prati Želju, i ide na utakmice, poštujem sve, ali nama su kriitetiji baš srozani. Željo je klub koji se znao "hrvati" sa ozbiljnim klubovima, klubovima koji su osvajali ligu šampiona, a danas? Igman Konjic. Posušje ili nekad prije Krupa na Grbavici, poniženja u Žepču. To je rang neke Surdulice, ovdje poznatog Bečića, ili Radomlja, ili Rudeža....
Nemam problem da se borimo sa torpedom, Veležom, pa i Borcom ili mađarima, ali ovo ostalo je fakat ispod svakog renomea našeg Želje. Zato sam jutros napisao da Željo ovo nije zaslužio. Ni na terenu, ni na klupi, niti u upravi. Jedino navijači, svih doba i uzrasta stoje uz klub, i guraju ga bar koliko toliko.
Sada u utorak vidjećemo šta navijači misle. Moja želja bi bila da napunimo Grbavicu, i još jednom pokažemo našu snagu, naše temelje. Na žalost sumnjam da će se to desiti, i kako neko napisa, moglo bi ovo krenuti i osipanjem broja navijača na utakmicama. A toga se najviše bojim...
I ti si malo nerealan. U situaciji kad si na polusezoni četvrti i u 1/8 finala kupa ti ne bi doveo Krpića i Hodžića ako imaš priliku, a znaš kakva dva napadača smo imali prije njih. Da je Uprava tako postupila i propustila dovesti Krpića i Hodžića, sad bi im svi yebavali sve na kamaru. A ti bi gurao konstantno baš na špicu nekog ko ima potencijala a nema skoro ni minute odigrane. Pa guraj na drugim pozicijama igrače koji imaju potencijala, ima još 10 pozicija na terenu. Podsjetit ću te da je u fudbalu najteže zabiti gol, a očekivali bi od Križevca da postigne barem 5-6 golova do kraja sezone kad bi mu se dala minutaža. Eto imamo dva mlada golmana, što se njih ne bi guralo? Imaš malog Efendića, Beću (kojeg ja iskreno ne bi gurao, ali kad je tu već eto hajde nek igra do kraja sezone). Imali smo lijevog beka koji nije valjao, doveli smo beka iz Švedske koji je tamo fudbal igrao usputno, a problem nam je što smo vratili Hodžića koji nam neće vjerovatno naštetiti, a može nam koristiti. Krpić također, on će svoje dati sigurno.

tm87alem
Kontakt:

ned feb 26, 2023 6:17 pm

Idemo iz krajnosti u krajnost! Bar mi se tako cini. Svaka pobjeda, uzdignemo se, te evropa je sigurna, cak i borba za titulu, a onda te dobije ekipa sklepana od bivsih igraca Zelje i kona, e tad pojma nemamo, izgubili smo sve sanse i sl., a tek prvo kolo zavrseno. Vidjelo se protiv Leotara da nije to to. Treba biti realan. Zalosno je da jedna ekipa kao Zeljo zavisi od jednog igraca. Mislim na Hodzica - vezni, sta je sa izmjenama i postoji li bar u naznakama i pripremi plan B? Tesko, jer imamo ogranicenog trenera, koji nije dostojan klupe jednog velikana i koji nastavlja da nas bruka, konstantno. Nazalost na klupi nema covjeka koji moze promijeniti nesto, dati koristan savjet i slicno, a pitanje bili ga mister "hooooonaaaaj" i prihvatio, obzirom da je tvrdoglav kao mazga! Za mene je ono juce sramota, ne poraz, jer moze te pobijediti bilo ko i to je sport, zato ga i volimo i pratimo, ali boli pristup, odnos prema dresu, a i nezalaganje, nazalost, pa onda takvim odnosom, hladno "popisate" ogroman broj Manijaka koji su nesebicno sebe davali u podrsci cijelu tekmu. Sramota me kao navijaca Zelje da sve vise licimo na mahalaski klub poput brace gumene glave i slicnih, u najnizim rangovima, a to je ono o cemu je pisao Veteran. Osjecam se s.ebano i jos sebi ne mogu doci! Ipak, ne slazem se da treba prestati ici na Grbavicu, jer sta ako i nas 2 do 3 milje bolesnika ne dodje? Kako cemo ikoga pobjediti i opstati?! Koliko smo samo tekmi u prosloj i ovoj sezoni izvukli pritiskom s tribina i gromoglasnim i nesebicnim davanjem cijelog sebe, kako bi (ne)znalice u plavom dresu bar borbenoscu izvukle zadnji atom snage i pozitivan rezultat. To je jace od mene i ja jedva cekam slijedecu tekmu. Stvar je licnog izbora, niko se ne tjera da dolazi ako nece! Bio sam svaku u onih 5,6 vezanih poraza, ne ponovilo se, pa zasto ne bih i sad? Jedna lasta ne cini proljece, pa tako ni jedan poraz ne cini sezonu izgubljenom. Nadam se da ce se momci podici i iz svega izaci jaci i puni samopouzdanja, a prilika je vec u utorak.
:zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: tm87alem, dana/u ned feb 26, 2023 6:23 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Veteran1965
Kontakt:

ned feb 26, 2023 6:23 pm

Nisam druže nerealan, samo odlično poznajem odnose u našoj ligi, talove i relacije. Uz to naša finansijska situacija mi ne daje uopšte razloga za optimizam. Pa i u klubu bi trebali znati da nemamo snagu niti uticaj zauzeti ozbiljnu poziciju u savezu, da bi bili bar zaštićeni ako me razumiješ.
Što se ekipe tiče, sa golmanom se rijetko ili nikada ne eksperimentiše, jer sigurnost odbrane, pa i cijele ekipe kreće od golmana. Ostalo se sve može kombinovati.
Ne znam, dozvoljavam da se neko ne slaže sa mojim razmišljanjima, ali jednostavno ja to tako gledam.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, billybih, Google [Bot], Ujko i 63 gosta.

Prijava