citaju svi,
a nismo svi za sve,
kao a meni das formulu da vozim,hvataj se viljuskara....
citaju svi,
Samo nek se čita
Cime je pomogao klubu? Krizmanom i Markovicem?Dzezvar je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 2:19 pmJa i....volimtezeljo je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 1:25 pmUbise se oni od ljubavi..Dzezvar je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 7:15 amMoramo priznati sebi da su pripreme odradjene katastrofalno.Prije svega mislim na samu lokaciju priprema,bez obzira sto svi znamo u kakvoj smo finasiskoj situaciji.Misljenja sam da se sve to moglo uraditi i u Sarajevu.Vremenske prilike su bile takve da se moglo komotno ostati u gtadu.
O treneru smo napisali puno toga sto se na kraju i ispostavilo i tacnim.
Mnogi od nas su bili napadani i prozivani zbog toga.Veteran napisa jednu recenicu koja je itekako duboka,"Željo to nije zasluzio"
On da voli klub kako se prikazuje sinoc bi dao ostavku,a ne da ceka da ga smijene.
Imamo sasvim solidnu ekipu,mozemo i kazati jako dobru koji bi normalan trener jako dobro poslozio.
Kada pricamo o ljubavi prema klubu pogledajte ovaj klip gdje lik koji je uspio u zivotu,koji je jako cijenjen u svijetu fudbala objasni sve u 2 minute.
P.s.Nermin Basic je slobodan trener.
Stanica se molilo da postane SD ili savjetnik nije htio navodno sukob interesa, nesto kao i Mesu. Samo prvi gospodin ovaj drugi klosar?
Sto ne kazes onda koliko je i pomogao klubu u to vrijeme.Bilo bi posteno.On i Mesa ne mogu u isti kos nikako.
Tačno, kondicioni je dobar.volimtezeljo je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 2:13 pmOsim Krpe, Are i Jasarevica svi su poprilicno dobro spremni. Ko god ih sprema nek nastavi, tako je bilo i prosle polusezone onaj novi kondicioni ubi posao.cvrle_jedanesterac je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 1:56 pmŠef stručnog štaba znaci da si šef ekipi na klupi i da oni moraju raditi po tvojim uputama. Al to ne znači da moras cunjeve postavljati, zagrijavati igrace, fizički ih pripremati.
Sve to može mačku o rep okačiti kad sudija svira kraj a rezultat bude 3-1 za protivnika.ubaceni element je napisao/la: ↑sub feb 25, 2023 8:14 pmA sto ne bi bio koristan? I danas je igra zivnula kad je usao, imao je petu za Krpica, dobar sut glavom nakon kornera… Yebo vas facebook.
Sažeo si lijepo trenutno stanje u klubu.Sky1 je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 3:04 pmEdis treba da ode, davno je pokazao koliko ne zna i nema pojma vrlo jednostavno. Problem je što neće sam, a Uprava djeluje kao da ih taj dio uopšte i ne zanima, dakle oni ga neće otjerati. Da je kako Zvijezdu dobiti, a u ligi mi nemamo šta tražiti s njim na klupi.
Ne znam fakat koliko ti imaš godina, ali mi malo stariji (ili ti ga srednja generacija 30-50gSulevelicanstveni je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:51 amSve mi je jasno da igramo loše, da se ne lažemo takvi smo vec 10 godina, Igman igracki ima odlicnu ekipu, da ne govorimo da je njihov trener za naseg Pep Guardiola u svakom smislu, ali mi nikad nece biti jasno to da prestane raja ici na utakmice. Hoce li se vratiti kad budemo bolje igrali? Ne boli raju ni poraz toliko od jucer, vec igra iz prvog dijela. Ako Hodzic bude ozbiljnije povrijeđen, ne vidim alternativu u sredini. Hajdarevic se treba oprostiti od fudbala sto prije.Cedva je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:34 amEvo "hladne" glave mogu samo reći da je puno raje pogodio jučerašnji sraman poraz. Evo npr. momak iz naše grupe neće više dolaziti na tekme jer mu je dokurčilo ovo natezanje i "hoo ruk" igra,a vjerujte svi imamo članske,sezonske,pa se plaćale karte iako imamo članske,akcije za Želju (sve se može dokazati),itd. Jednostavno čovjek osjetio da mu sve ovo amatersko utiče na zdravlje,i do nekog normalnog vremena. Kod mene ima još sabura,ali sam prešao sve crvene granice. Opet će nas 5-6 biti na C2 gdje smo i naučili,ali se osipamo. Nećete nam ogaditi Želju,kako god da igrate.![]()
I meni je slican osjecaj poslije jucerasnje tekme, stvarno ne pamtim odavno losije zalaganje i sve kao jucer.. Nadam se povratku Santosa pa da gore budemo agilniji, ali protiv Slobode za vikend ocekujem slicnu tekmu..salle86 je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 3:46 pmNe znam fakat koliko ti imaš godina, ali mi malo stariji (ili ti ga srednja generacija 30-50gSulevelicanstveni je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:51 amSve mi je jasno da igramo loše, da se ne lažemo takvi smo vec 10 godina, Igman igracki ima odlicnu ekipu, da ne govorimo da je njihov trener za naseg Pep Guardiola u svakom smislu, ali mi nikad nece biti jasno to da prestane raja ici na utakmice. Hoce li se vratiti kad budemo bolje igrali? Ne boli raju ni poraz toliko od jucer, vec igra iz prvog dijela. Ako Hodzic bude ozbiljnije povrijeđen, ne vidim alternativu u sredini. Hajdarevic se treba oprostiti od fudbala sto prije.Cedva je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 11:34 amEvo "hladne" glave mogu samo reći da je puno raje pogodio jučerašnji sraman poraz. Evo npr. momak iz naše grupe neće više dolaziti na tekme jer mu je dokurčilo ovo natezanje i "hoo ruk" igra,a vjerujte svi imamo članske,sezonske,pa se plaćale karte iako imamo članske,akcije za Želju (sve se može dokazati),itd. Jednostavno čovjek osjetio da mu sve ovo amatersko utiče na zdravlje,i do nekog normalnog vremena. Kod mene ima još sabura,ali sam prešao sve crvene granice. Opet će nas 5-6 biti na C2 gdje smo i naučili,ali se osipamo. Nećete nam ogaditi Želju,kako god da igrate.![]()
) pored Želje imamo kamaru obaveza, poslića, tovara na leđima koji moramo povući, a opet sve prilagođavamo toj utakmici, tom danu. Ispašta svašta nešta i svako, i onda moraš se nekad zapitati jel bolje dijete odvesti u park da se igra ili to vrijeme provesti na utakmici. Da ne kažem gostovanje gdje "izgubiš" 6-7 sati u najboljem slučaju. I haj sve to nego te popišaju ljudi pa ti treba 3-4 dana da se vratiš u normalu. A isti ti koji žive od Želje, njima je 15 minuta poslije utakmice sasvim svejedno kako se ista završila.
Sad malo jasnije ???
Ps. I nije problem rezultat, problem je sve ostalo pored toga rezultata. Pristup, igra, onaj osjećaj da "mi smo Željini, Željo je naš" izgleda ne živimo svi... navijači, igrači, uposlenici ....
PS-2, što kaže Storm, da sam svaki put marku ostavljao kad sam rekao da neću više dolaziti gdje bi bio kraj![]()
Više sam vjerovao da cemo mi jucer okrenuti sa 3-1 na 3-4 nego da fekalije s kobilje glave mogu dobiti zrinjski
I ti si malo nerealan. U situaciji kad si na polusezoni četvrti i u 1/8 finala kupa ti ne bi doveo Krpića i Hodžića ako imaš priliku, a znaš kakva dva napadača smo imali prije njih. Da je Uprava tako postupila i propustila dovesti Krpića i Hodžića, sad bi im svi yebavali sve na kamaru. A ti bi gurao konstantno baš na špicu nekog ko ima potencijala a nema skoro ni minute odigrane. Pa guraj na drugim pozicijama igrače koji imaju potencijala, ima još 10 pozicija na terenu. Podsjetit ću te da je u fudbalu najteže zabiti gol, a očekivali bi od Križevca da postigne barem 5-6 golova do kraja sezone kad bi mu se dala minutaža. Eto imamo dva mlada golmana, što se njih ne bi guralo? Imaš malog Efendića, Beću (kojeg ja iskreno ne bi gurao, ali kad je tu već eto hajde nek igra do kraja sezone). Imali smo lijevog beka koji nije valjao, doveli smo beka iz Švedske koji je tamo fudbal igrao usputno, a problem nam je što smo vratili Hodžića koji nam neće vjerovatno naštetiti, a može nam koristiti. Krpić također, on će svoje dati sigurno.Veteran1965 je napisao/la: ↑ned feb 26, 2023 4:54 pmNas neće dobijati svako, nego samo oni kojima treba, kojima ne treba neće. Onaj ko očekuje Europu, na bilo koji način je stvarno preoptimističan. Ekipa koja nije mogla dobaciti dalje od Konjica i plastične trave da bi odradila pripreme nema potencijala za rezultatska ostvarenja. Bez obzira ko je trener. Uprava samo sebi belaj navuče dovođenjem Krpe i Are, jer navijači očekuju mnogo sada, pa im ovakve utakmice kao juče još teže padaju. Umjesto da ganjamo kvalitetnog golmana, igrača sredine terena, a da u špic i na krila gurneš omladince koji imaju potencijala, mi uradimo naopako.
I još jedna stvar, ne znam od kada ko prati Želju, i ide na utakmice, poštujem sve, ali nama su kriitetiji baš srozani. Željo je klub koji se znao "hrvati" sa ozbiljnim klubovima, klubovima koji su osvajali ligu šampiona, a danas? Igman Konjic. Posušje ili nekad prije Krupa na Grbavici, poniženja u Žepču. To je rang neke Surdulice, ovdje poznatog Bečića, ili Radomlja, ili Rudeža....
Nemam problem da se borimo sa torpedom, Veležom, pa i Borcom ili mađarima, ali ovo ostalo je fakat ispod svakog renomea našeg Želje. Zato sam jutros napisao da Željo ovo nije zaslužio. Ni na terenu, ni na klupi, niti u upravi. Jedino navijači, svih doba i uzrasta stoje uz klub, i guraju ga bar koliko toliko.
Sada u utorak vidjećemo šta navijači misle. Moja želja bi bila da napunimo Grbavicu, i još jednom pokažemo našu snagu, naše temelje. Na žalost sumnjam da će se to desiti, i kako neko napisa, moglo bi ovo krenuti i osipanjem broja navijača na utakmicama. A toga se najviše bojim...