Hodzic istrosen, Krpic nije? Dakle, na istrosenom mozes zaraditi 300k i to nije isplativo jer se Suljo biti ljut.Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑sub feb 04, 2023 8:40 pmE hajmo sad malo realno stvari postaviti. Vidim dize se hype bespotrebno, nismo mi aman nesto puno kvalitetniji nego sto smo bili. Cak mislim da smo napravili veliku gresku ali ajde da krenemo redom.
Prva stvar je sta ce nama Armin Hodzic? Prva stvar koju svi vi zaboravljate da je njemu skoro 29.godina. Ne igra ozbiljan nogomet skoro dvije godine. Godine u kojima je trebao dominirati shodno svom talentu. Neki povlace paralelu sa Stilketom. Stilke u 29.godini je igrao ozbiljan fudbal. Hodzic je veci talenat, generacijski ali nije bolji igrac. Stilica je bolji menadzer kostao vece karijere a ruku na srce i on sam kad je otisao za novcem. Ali nejse. Dakle trebamo dovesti igraca koji je upitne fizicke spreme, na poziciju gdje smo popunjeni. Uz to nit je jeftin, nit realno mi mozemo zaraditi od njega, nit ce dugorcno biti tu. Ako vrati formu, ode na ljeto a mi ostajemo sa nezadovoljnim i za nas u ovom trenutku skupim Krpicem a max realno sto mozemo dobiti je nekih 300k. Ima i drugi scenario da igramo sa dva napadaca, zasta nit imamo trenera niti ekipu. S obzirom na u21 pravilo morali bi zrtvovati Amoaha ili Santosa za Drlju ako bi se odlucili za romb ili Stilica za Becu. Defanzivca nemamo da ubacimo, a izbaciti drugog Armina je suicidalno. Dakle ne moze. U 3-5-2 opciji morali bi zrtovati Jasarevica i Galica koji su sasvim pristojni igraci igrati sa Kosoricem Cocalicem i Drinom. Ili opet zrtvovati dvojicu na krilima, da bi igrali Jasarevic i Galic. Da ne govorimo da mi imamo samo tri stopera i samo po sebi je rizicno jer Coca nije mlad, a nije ni brz kao nekad a Aco ruku na srce nije za ozbiljnog fudbala dakle opet glup potez.
Dakle da vratis spica koji je vec istrosen, na kojem ne mozes zaraditi i koji je uz to tempirana bomba i eventualno mozda zaradis 300k i usput useres sve dobro sto si napravio u zadnjih pola godine zarad jednog igraca. Ne vrijedi. Opet paralela sa Stilicem. Stilic kad se vracao je nama trebao. 10ku nismo imali i bio je idealan. 3.godine poslije je jos uvijek nas najbolji igrac. Nema tu motorike kao nekad, ali jos uvijek ima sve ostalo. Zdrav je, pas i tehnika su tu, prekidi sve kao nekad.
Da je htio mogao je u augustu doci. Sad kad nema gdje daj i Zelju, a realno nam ne treba. Krpic moze zabiti isti broj golova kao i on, vodja i lider je. Armin je mahalac, nevjerojatnog talenta i iznimne gluposti. Toga je kostalo da ostane samo talenat i to ce uvijek biti.
P.s
Ovcina bi trebao do srijede se izjasniti. Nije zadovoljan iznosom koji mu nudimo.
Nama je najvaznije da izborimo Evropu. A itekako ce nam od pomoci biti Hodzic i Krpic, a tek Ovcina i Ordagic kad bi dosli bili bi top jaki.