Pod proj jedan - ova trenutna uprava, u vremenu kad je došla, je više nego dobra i svaka im čast na svemu što rade i što su uradili - finansiski smo pozitivni (u njihovom periodu što odavno nije bilo - zaboravimao Misimovića) i ne moramo prodati imovinu - pomoćni (bar još 6 mjeseci)rodrigo87 je napisao/la: ↑pon jan 02, 2023 10:43 pmPa o tome ja drobim. Nema sanse da se vrati i samim tim je nepotrebno omalovazavati trenutne ljude u klubu, sto vise njih ovdje radi. Isto tako ovaj Bosanac godinama ovdje pljuje navijacku grupu jer razne polunformacije sa interneta dodju do njega i misli da je najpametniji, a ustvari nema pojma. Opet kazem, moji postovi svi stoje, mozete naci i iz 2018. kada sam pisao da nam je grupa spala na najnize grane. Tako danas tvrdim da je grupa i tribina nikad ispravmija i zdravija.
Sve si upravu osim jedne stvari. Nasa trenutna uprava je skup neznalica, blago receno. I jesu za omalovazavanje, realno. Mozda niko drugi nece, mozda bolje nemamo, u to ne ulazim..rodrigo87 je napisao/la: ↑pon jan 02, 2023 10:43 pmPa o tome ja drobim. Nema sanse da se vrati i samim tim je nepotrebno omalovazavati trenutne ljude u klubu, sto vise njih ovdje radi. Isto tako ovaj Bosanac godinama ovdje pljuje navijacku grupu jer razne polunformacije sa interneta dodju do njega i misli da je najpametniji, a ustvari nema pojma. Opet kazem, moji postovi svi stoje, mozete naci i iz 2018. kada sam pisao da nam je grupa spala na najnize grane. Tako danas tvrdim da je grupa i tribina nikad ispravmija i zdravija.
Ne znam sve detalje Senadovog prijedloga, odnosno znam samo ono što je rekao u intervjuu.neroazzuro je napisao/la: ↑uto jan 03, 2023 1:31 amOd "nemogućih" poduhvata, kad govorite o modelu dionica samo bih napomenuo da je za 99% ljudi "nemoguć" poduhvar bila i rekonstrukcija stajanja na istoku. Ljudi ne da rekonstruisaše stajanje, nego napraviše potpuno novu tribinu. S krovom.
Ne želim ja hvaliti plaho nikog, niti prizivati. Ali kad vas 5-6 registrovanih po diktatu krenete sa svojom redovnom pričom "buntu navijača, kamati od 7%, šemama s menadžerima i sl. muka mi dođe.
Tu ubrajam i ove šatro fine Božu, Veterana i Baždarevića što misle da smo svi levati. A navijaju za amara, ne za Želju.
Halali brate, ali znaš li ti koliko smo mi dužni i koliko si puta samo ove godine morao isplaćivati Amara, a gdje su obaveze prema ostalim dobavljačima. Sačekajmo finansijski izvještaj, pa ćemo o tim stvarima. Mislim da Uprava radi dobar posao ali je treba pojačati sa par uspješnih ljudi iz realnog sektora, ako bi bilo moguće. Samo da napomenem, pustoš koju je ostavio Amaw je 6.9 miliona, na PU se odnosi 2.4 miliona, a ostalo na druge dugove, pa ti vidi i da dodatno pojasnim moraš plaćati ovo i izmirivati tekuće obaveze na vrijeme, a one su izmirene sa novembrom, bio je izvještaj.Leon_Professional je napisao/la: ↑uto jan 03, 2023 12:01 pmNe znam kako mogu biti dobri, a kasne plate.
I to u godini gdje imaš nikad veću pomoć navijača i vlasti.
Izlazak u Evropu bi nam valjao samo tako.
Ali i na tome se slabo radi, možda ne možemo bolje, ne znam, ali izgleda ostaje nam da se uzdamo u sreću.
Njihov izvjestaj je friziran, tj. lazan. Ustvari ono sto je objavljeno na presu.. Tesko je i raditi u ovakvim uslovima, ne sporim.. Navijaci su iznijeli najveci teret, a sta su oni uradili? Sta je uradila nasa uprava? Jesu doveli nekog jakog sponzora u klub? Jesu namakli neke pare? Jesu, ali sitno.. Skroz sitno.. Na osnovu cega ih hvalite?Sky1 je napisao/la: ↑uto jan 03, 2023 12:26 pmHalali brate, ali znaš li ti koliko smo mi dužni i koliko si puta samo ove godine morao isplaćivati Amara, a gdje su obaveze prema ostalim dobavljačima. Sačekajmo finansijski izvještaj, pa ćemo o tim stvarima. Mislim da Uprava radi dobar posao ali je treba pojačati sa par uspješnih ljudi iz realnog sektora, ako bi bilo moguće. Samo da napomenem, pustoš koju je ostavio Amaw je 6.9 miliona, na PU se odnosi 2.4 miliona, a ostalo na druge dugove, pa ti vidi i da dodatno pojasnim moraš plaćati ovo i izmirivati tekuće obaveze na vrijeme, a one su izmirene sa novembrom, bio je izvještaj.Leon_Professional je napisao/la: ↑uto jan 03, 2023 12:01 pmNe znam kako mogu biti dobri, a kasne plate.
Ali i na tome se slabo radi, možda ne možemo bolje, ne znam, ali izgleda ostaje nam da se uzdamo u sreću.
Da, dug je veći nažalost.Veteran1965 je napisao/la: ↑uto jan 03, 2023 1:33 pmGodinama pričamo da bi se članstvo u skupštini trebalo tretirati kroz određeni finansijski doprinos, na bilo koji način. Da li je to članarina, pronalazak sponzora, posredovanje, manje je važno. Isto tako i na višem finansijskom nivou i doprinosu i članstvo u UO i NO.
Na žalost kada bi trebalo izbrojati iznos koji gore spominješ, bojim se da ne bi uspjeli sastaviti skupštinu.
Sa druge strane, svi koji bi dali neki novac, žele i da se pitaju. Iz ljubavi su akcije tipa ove tek završene, ili proljetne, a ostalo teško.
I uopšte trenutni nivo funkcionisanja je teško održiv na dugi rok, a da li je rješenje DD, ili investitor/vlasnik to je najteže pitanje, i ne znam koliko je uopšte rješivo obzirom na nedostatak zakona o sportu, i teško rješivo pitanje imovine.
I još jedna stvar, mislim da je dug veći od gore spomenutih 6,9 mio. na žalost.
Pa neka su iznijeli navijači i treba da iznesemo. Iznijet ćemo opet, samo da znamo gdje pare idu, a znamo, Uprava nas obavijesti o tome i to je najbitnije.djoxxx1921 je napisao/la: ↑uto jan 03, 2023 1:11 pmNjihov izvjestaj je friziran, tj. lazan. Ustvari ono sto je objavljeno na presu.. Tesko je i raditi u ovakvim uslovima, ne sporim.. Navijaci su iznijeli najveci teret, a sta su oni uradili? Sta je uradila nasa uprava? Jesu doveli nekog jakog sponzora u klub? Jesu namakli neke pare? Jesu, ali sitno.. Skroz sitno.. Na osnovu cega ih hvalite?Sky1 je napisao/la: ↑uto jan 03, 2023 12:26 pmHalali brate, ali znaš li ti koliko smo mi dužni i koliko si puta samo ove godine morao isplaćivati Amara, a gdje su obaveze prema ostalim dobavljačima. Sačekajmo finansijski izvještaj, pa ćemo o tim stvarima. Mislim da Uprava radi dobar posao ali je treba pojačati sa par uspješnih ljudi iz realnog sektora, ako bi bilo moguće. Samo da napomenem, pustoš koju je ostavio Amaw je 6.9 miliona, na PU se odnosi 2.4 miliona, a ostalo na druge dugove, pa ti vidi i da dodatno pojasnim moraš plaćati ovo i izmirivati tekuće obaveze na vrijeme, a one su izmirene sa novembrom, bio je izvještaj.Leon_Professional je napisao/la: ↑uto jan 03, 2023 12:01 pmNe znam kako mogu biti dobri, a kasne plate.