Pa samo iz Uprave neka kažu šta, kako, koji način da ovo izguramo, podrška nas navijača nikad nije bila upitna.
A zasto se razdvaja to dvoje? Sta ako postoji sprega? Ako je neko svjesno gomilao dugove kako bi u talu s poreznom postao vlasnik zaplijenjenog zemljista?Grbavica je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:12 pmMozda ce me neko sad i napasti, ali mislim da u ovoj prici oko porezne pogresno gledamo na situaciju. Cinjenica je da smo duzni poreznoj upravi t.j. drzavi. Isto tako je cinjenica da drzava uvijek uzme svoje. Mislim da ipak vise trebamo kriviti i psovati ljude koji su nas doveli u situaciju da porezna moze plijeniti imovinu, a svi znamo vrijednost nase imovine. Znaci neko je bio u klubu, neko je lose i mimo zakona radio svoj poso. Nisam ja vodio klub zadnjih 30 godina. Postoje imena i prezimena ljudi koji su rukovodili klubom, postoji i evidencija kada je i koliko duga napravljeno. Krivicno goniti svakoga ko je klub zaduzio i zavrsena prica.
Sto je najtuznije, 90% su "nasi" ljudi, Zeljovci. Zato se i ospem na pricu "hocemo Zeljovce u klubu". Ja Boga mi hocu Zeljovce na tribinama, a u klubu mi trebaju profesionalci na najvecem mogucem nivou u drzavi. Samo tako mozes nesto napraviti.
Mozes ti biti najveci Zeljovac na dunjaluku, ali ako si nekompetentan, a radis u klubu, samo obraz svoj blatis i klubu stetis.
Evo jedan konkretan prijedlog za Upravu: ukratko, neznam kolika je vrijednost "FK Železničar d.d." i u kojim je pravnim odnosima sa "FK Željezničar" ali neka lansiraju tj emitiraju određen broj dionica u visini duga i neka ponude kupovinu do iznosa od 1000 BAM prvo aktivnim članovima sa pravom kupovine u roku od mjesec dana od dana emisije(i to od ranije registriranim članovima) a nakon mjesec dana ostatak, ako šta ostane, pustiti u slobodnu prodaju na berzi .... ja bih odmah kupio taj kompletan paket dionica od 1000 BAM a možda i dva jer imam dvije članske(kčerka).... na taj način bi se stvorila realna mogučnost da članovi kojima je stalo do Želje imaju stvarni uticaj u klubu i postepeno bi se došlo do sastava skupštine dioničara FK Željezničar dd koja bi bila itekako zainteresirana za sudbinu našeg Želje a ne bi bila kao do sada anemična masa .... može li nešto ovako u ovom nekom real-kapitalističkom stilu?
Ne iskljucujem ni tu opciju.fcz je napisao/la:A zasto se razdvaja to dvoje? Sta ako postoji sprega? Ako je neko svjesno gomilao dugove kako bi u talu s poreznom postao vlasnik zaplijenjenog zemljista?Grbavica je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:12 pmMozda ce me neko sad i napasti, ali mislim da u ovoj prici oko porezne pogresno gledamo na situaciju. Cinjenica je da smo duzni poreznoj upravi t.j. drzavi. Isto tako je cinjenica da drzava uvijek uzme svoje. Mislim da ipak vise trebamo kriviti i psovati ljude koji su nas doveli u situaciju da porezna moze plijeniti imovinu, a svi znamo vrijednost nase imovine. Znaci neko je bio u klubu, neko je lose i mimo zakona radio svoj poso. Nisam ja vodio klub zadnjih 30 godina. Postoje imena i prezimena ljudi koji su rukovodili klubom, postoji i evidencija kada je i koliko duga napravljeno. Krivicno goniti svakoga ko je klub zaduzio i zavrsena prica.
Sto je najtuznije, 90% su "nasi" ljudi, Zeljovci. Zato se i ospem na pricu "hocemo Zeljovce u klubu". Ja Boga mi hocu Zeljovce na tribinama, a u klubu mi trebaju profesionalci na najvecem mogucem nivou u drzavi. Samo tako mozes nesto napraviti.
Mozes ti biti najveci Zeljovac na dunjaluku, ali ako si nekompetentan, a radis u klubu, samo obraz svoj blatis i klubu stetis.
Sve je to ok, bilo je raznih muljatora i nekompetentnih likova, al ono sto smrdi je cinjenica da je Porezna upisala hipoteku iako je postojao sporazum o otplati duga. Opet kontam, mozda je to normalno, povjerilac upise hipoteku sve dok se ne izmiri cijeli dug, i kad se izmiri dug hipoteka se brise. Tako je i sa stambenim kreditima, hipoteka banke je na stanu sve dok ne vratis kredit.Grbavica je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:53 pmNe iskljucujem ni tu opciju.fcz je napisao/la:A zasto se razdvaja to dvoje? Sta ako postoji sprega? Ako je neko svjesno gomilao dugove kako bi u talu s poreznom postao vlasnik zaplijenjenog zemljista?Grbavica je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:12 pmMozda ce me neko sad i napasti, ali mislim da u ovoj prici oko porezne pogresno gledamo na situaciju. Cinjenica je da smo duzni poreznoj upravi t.j. drzavi. Isto tako je cinjenica da drzava uvijek uzme svoje. Mislim da ipak vise trebamo kriviti i psovati ljude koji su nas doveli u situaciju da porezna moze plijeniti imovinu, a svi znamo vrijednost nase imovine. Znaci neko je bio u klubu, neko je lose i mimo zakona radio svoj poso. Nisam ja vodio klub zadnjih 30 godina. Postoje imena i prezimena ljudi koji su rukovodili klubom, postoji i evidencija kada je i koliko duga napravljeno. Krivicno goniti svakoga ko je klub zaduzio i zavrsena prica.
Previse zivimo u nekim teorijama zavjere.Grbavica je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:53 pmNe iskljucujem ni tu opciju.fcz je napisao/la:A zasto se razdvaja to dvoje? Sta ako postoji sprega? Ako je neko svjesno gomilao dugove kako bi u talu s poreznom postao vlasnik zaplijenjenog zemljista?Grbavica je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:12 pmMozda ce me neko sad i napasti, ali mislim da u ovoj prici oko porezne pogresno gledamo na situaciju. Cinjenica je da smo duzni poreznoj upravi t.j. drzavi. Isto tako je cinjenica da drzava uvijek uzme svoje. Mislim da ipak vise trebamo kriviti i psovati ljude koji su nas doveli u situaciju da porezna moze plijeniti imovinu, a svi znamo vrijednost nase imovine. Znaci neko je bio u klubu, neko je lose i mimo zakona radio svoj poso. Nisam ja vodio klub zadnjih 30 godina. Postoje imena i prezimena ljudi koji su rukovodili klubom, postoji i evidencija kada je i koliko duga napravljeno. Krivicno goniti svakoga ko je klub zaduzio i zavrsena prica.
Prva informacija je u javnosti objavljena 14.11. 2021.plavi kanarinac je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 11:26 pmZna li neko kad je prva informacija o ulasku Eldina bila?
Ma PU nije kriva ni najmanje, vjerovatno su ovi iz kamatareve grupe lobirali kod nekih u PU u to ja vjerujem da se upiše hipoteka na komplet imovinu kluba, a dug nije pravljen svjesno 20 godina, nego od rušenja Misketove Uprave i ulaska brkate spodobe sa ahbabima, oni su ušli sa planom kako da se domognu imovine kluba i od tada se svjesno gomilao dug.Durgo je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 10:28 pmPrevise zivimo u nekim teorijama zavjere.
Da imamo dusmana, imamo, ali da neko ceka 20 godina da se napravi neki dug, pa da krene upis na imovinu? Stvarno?
Prvi post je validan 100%. Krivca iskljucivo traziti u nama. Ta ista PU nam je do sada barem 4-5 puta izasla u susret i podrzala reprogram te nas nije blokirala, a mogla je 10 puta od 2003. godine pa nadalje...
Trebamo malo iskulirati i biti realni... milione smo duzni i kriva je PU, a ne ljudi koji su vodili klub?
Bas se pitam kako nas PU nije "klala" kada je Miske bio tu?
Prvo u ogledalo, pa dalje...
Nije mozda cekao 20 godina. Situacija je bila losa, to stoji. Ali da je neko skuzio priliku, usao kroz sirom otvorena vrata i pokusao (pokusava) je iskoristiti nije uopste suluda teorija.Durgo je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 10:28 pmPrevise zivimo u nekim teorijama zavjere.
Da imamo dusmana, imamo, ali da neko ceka 20 godina da se napravi neki dug, pa da krene upis na imovinu? Stvarno?
Prvi post je validan 100%. Krivca iskljucivo traziti u nama. Ta ista PU nam je do sada barem 4-5 puta izasla u susret i podrzala reprogram te nas nije blokirala, a mogla je 10 puta od 2003. godine pa nadalje...
Trebamo malo iskulirati i biti realni... milione smo duzni i kriva je PU, a ne ljudi koji su vodili klub?
Bas se pitam kako nas PU nije "klala" kada je Miske bio tu?
Prvo u ogledalo, pa dalje...