Qooler je napisao/la: ↑pet nov 12, 2021 10:01 pm
Philosophy je napisao/la: ↑pet nov 12, 2021 9:48 pm
Qooler je napisao/la: ↑pet nov 12, 2021 9:41 pm
Gradnja te zgrade je trojanski konj stadiona Grbavica. Garantujem da je to prvi korak eliminisanju stadiona na postojećoj lokaciji. Ovo oko neispunjavanja uplatnice je samo dio tog plana i neki budući korak u gušenju kluba ili stadiona. Žalosno je koliko mi imamo ljudi koji treba da zaštite klub, kao neke legende ili istaknuti članovi, a umjesto da štite klub, oni se uhvatili u kolo sa raznim lobijima. Najveći naš problem, ne samo Želje, već države je to što većina stanovnika nema svoje mišljenje. Treba samo zamisliti zgradu gdje se sada jedva prazni i puni južna tribina. Ogromne gužve su tu. Ja bi najradije vrištao i ujedao oko sebe kad vidim šta se dešava. Kakve smo mi sposobne hinje kad treba nekog prevarit i kako smo smotani, kad nešto treba da ide kako treba. Ovo društvo je propalo!!!
Ti imaš mišljenje i to je ok, ali koje si informacije koristio da ga formiraš? Koliko ja vidim ti ni jedan podatak nemaš vezan za trenutno stanje imovine FK i SD niti znaš istoriju. A prozivaš sve žive. Prvo što treba da uradiš je da se informišeš o imovini koju ima klub a koju SD a onda malo istorijat imovine.
https://fkzeljeznicar.ba/postignut-spor ... car/21913/
Postoji li po tebi bilo kakva logika da se jedan bunker od 30m2 u ćošku sjeverne tribine zamjeni za zemljište na kojem će se moći praviti zgrada od x hiljada kvadrata?
Moraš sve pročitati, cijeli članak:
"Pored navedenog, nakon konačne realizacije sporazuma, pripadajuće zemljiše ispod objekta „Plavi zamak“ (do granice sa susjednim zemljištem FK Željezničar iza istočne tribine, a koje je i predmet tužbe SD Željezničar), će biti predato u vlasništvo Sportskog društva Željezničar, dok će sjeverna tribina (trenutno upisana kao vlasništvo SD Željezničar, a što je predmet žalbe FK Željezničar), biti vraćena u vlasništvo Kluba"
Nije bunker nego cijela tribina. Tako je bilo u knjigama.