MATORI je napisao/la: ↑uto mar 09, 2021 12:56 pm
@kvalitet
Majke mi ja mislim da ti svaku vece sanjas Senada.
Popusti se mahalanja i zapamti (cak i pod uslovom da SVI radnici napuste njegovu firmu)
NAJVAZNIJU CINJENICU:
Najuspjesnija uprava FKZ do sad.
Tacka.
Uzalud vam te dimne bombe sa Vedranom.
Zapamti jos jednom :
SA OVIM TVOJIM UBLEHASEM NECE NIJEDAN NORMALAN I POSTEN INSAN SARADJIVATI.
Jos jedna tacka.
Jos nesto imas pitati?
Pitaj slobodno.
Moj odgovor ce vazda biti isti.
DALEKOOOO NAJUSPJESNIJA UPRAVA !
Mozes li svariti tu info?
Ili I TO BOLJE ZNAS OD OVLASTENIH REVIZORSKIH KUCA, pa ces reci j.ebo to...
Prosle hefte firmu mu napustili Huso, Mujo i Haso...
Pa jel iko spori da je ta uprava najuspješnija poslijeratna u smislu stabilizacije kluba i infrastrukture? Pa to sam i ja govorio. Skidam kapu za to.
Ali mi zaista jesmo FUDBALSKI/NOGOMETNI klub. A u tom smislu rezultati su bili - loši. Možda bi za neki drugi klub bili zadovoljavajući, ali su za Želju loši. Bez titule, bez vidljivog napretka i bez evropskog iskoraka.
Je li nam sada bolje? Nije. Imali smo neki napredak u fudbalskom smislu do korone, siguran sam da bismo uzeli titulu da se nastavilo, ali nakon toga - loše. Uz to, klub nam je srozan. To su sve činjenice od kojih ja ne bježim.
Čak i sad da mi ponudiš onu upravu i onaj način rada, a da Amaru vidimo leđa - prihvatio bih objeručke. Ali to ne znači da je taj način upravljanja savršen i da tako treba raditi, ali je bolje od ovog sad i to puno. S tim načinom klub bi imao veću vrijednost, pa bi i eventualna privatizacija bolje prošla. A privatizacija je jedino rješenje ZA SVE klubove, ne samo za Želju. Pogledaj Evropu pa ćeš vidjeti. Ima izuzetak u Njemačkoj, ali i tamo počinju dominirati privatni klubovi. To je tako i tako mora biti. Kapitalizam. Ako hoćemo uspješnog Želju, to moramo uraditi. Ako hoćemo klub kojem će uspjeh biti Evropa, onda ok, ništa.
Legitimne su sada priče "a upozoravali smo da će do ovoga doći". Ok je to, samo se stvari moraju gledati u odgovarajućem kontekstu. Bez obzira na motive Amarovog dolaska, njegovi mandati na Željinoj klupi obilježeni su trofejima i dominacijom u bh. nogometu. Logično je bilo očekivati da će se to desiti i sada. Navijači su bili željni toga. Zašto nije, to je posebna tema o kojoj isto možemo diskutovati. Na kraju, sve se svede na isto da Amar treba ići jer je pogubljen. U svakom smislu. Čini mi se da se svi slažemo u tome. Samo je problem što ja više ne vidim alternativu, nema nikoga ko je spreman ući u klub...