pon mar 01, 2021 9:09 pm
Ja ne znam zasto je pojedincima ovo sve iznenadjenje. Pa ako pogledate od rata pa na ovamo, ovo je upravo uredjenje kluba kakvo je i bilo do 2016. godine. Titule su nazalost svjedoci neuredjenja kluba, ali isto tako svjedoci igrackog i trenerskog neupitnog kvaliteta. Kod nas, a i kod mnogih, titula nije znacila da je klub na zdravim nogama, vec da je sve podredjeno sportskom segmentu. Mi dobro znamo kakvo je siblje bilo iznad Juzne tribine, kako se je Zapadna tribina raspadala (i raspala), kako je na Sjevernoj tribini falilo stolica i kako su iste bile prljave i kako je na Istoku bilo leglo zmija ispod onog od sunca popucalog betona. Druge, bitnije stvari da ne spominjem. Pa slavili smo titule u takvom okruzenju.
Da se vratim na pocetak, mi smo se samo vratili u nase "uobicajeno" stanje u kojem smo bili. Nemojte misliti da to nije istina. Nazalost, to stanje ovaj put ne garantuje titule. Problem za nas je u tome sto je u medjuvremenu strani kapital usao u Ligu i sto je zivot barem pet puta skuplji, a mi smo se vratili u proslost. Nekonkurentni smo na skoro svim poljima. Da se opet vratim na pocetak, zaista ne znam zasto je ovo ikome iznenadjenje. Upozoravalo se, kumilo, molilo.
Tada je zaustavljeno to sve, stvarno se bojim da ovaj put to niko nece zaustaviti, a to je najveci gubitak u svemu ovome. U stvari, ne znam samo je li veci gubitak od toga to sto su nam standardi drasticno pali i u slobodnom su padu, a toga nismo ni svjesni.
Volim te Zeljo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/