Upumpao svoje pare i oprostio dug koji klub ima prema njemu. Sloboda ne igra u kantonalnoj, samo zbog njega. Ko je to jos oprostio neke pare? Nemoj da budemo djeca.Racional87 je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 11:46 amŠta je taj čovjek uradio u Slobodi KONKRETNO. Osim štio je non stop bio po medijima u negativnom kontekstu. Da ne govirim pljuvanje po sarajevskim klubovima kad god je stigao.
Također, šta se dešava sa TC. NIŠTA. Pitanje je dana kada će se ugasiti. Izmišljeni projekat bez ikakvih rezultata i vizije - da se ne lažemo.
I sad bi (OPET) da mijenja sredinu, i to zamisli u paketu sa ovim grobarom koji nas je srozao kao niko. Teško da ćete taj film gledati.
Samo je budala mogla u to povjerovati.
kako popraviti tu stetu?Glas Razuma je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 11:03 amOvo je nasa realnost.
Rezultati Zeljeznicara prije gospodina Amara Osima:
- Sredjeno poslovanje kluba
- Izgradnja istocne tribine
- Obnovljen teren
- Obnovljen zapad
- Obnovljene stolice na sjevernoj tribini
- Napravljen plan za izgradnju nove juzne tribine
- Poslovanje kluba legalizirano
- Zapocet proces vracanja dugova
- Podignuta tuznica protiv NN osoba zbog nsavjesnog poslovanja
- Uvezan staz uposlenicima kluba koji zbog toga nisu mogli otici u zasluzenu penziju
- Generalni sponzor
- Rekordan broj sponzora
- 2. mjesto u Premijer Ligi
- Osvojen Kup
Rezultati Zeljeznicara za vrijeme gospodina Amara Osima:
- Teren propada zbog neodrzavanja
- Odlazak mnogih sponzora
- Gubitak generalnog sponzora
- Stopirano vracanje dugova
- Legalizovan (FIKTIVNI, BEZ DOKAZA) dug prema gospodinu Amara Osimu
- Plate kasne i po 6 mjeseci
- Novi dugovi dobavljacima koji se ne servisiraju
- 2. mjesto u Premijer Ligi
Kao sto vidite, svi vi koji branite gospodina Amara, branite i zastupate iskljucivo njegove interese, a radite protiv interesa Zeljeznicara. Gdje je to i na cemu, pitam vas, gospodin Misimovic i njegov sastav UO i NO profitirao od Zeljeznicara? Da li je ijednu marku zaradio od Zeljeznicara? Pa na osnovu cega prozivate covjeka, kada znate da nije, vec da je svoje dragocjeno i skupo vrijeme davao Zeljeznicaru? Pitam to dok je gospodin Amar Osim legalizovao svoj dug, uzima cca. 10 000 BAM mjesecne plate redovno i redovno na nelegalan nacin profitira od Zeljeznicara. A steta koju je napravio tjeranjem bivsih saziva UO i NO je nesaglediva. Pametnome dosta.
Druze, mi smo vec nisko pali, jako nisko, tako da tu nema "ako"....igla je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:05 pmJa sam protiv njega jer to nije čovjek koji će ti napraviti bilo kakav sistem, već će ta "bajkica" trajati bukvalno i samo dok je on tu, a otići će prvom prilikom jer ga ništa ne veže za naš klub. Onda si donji. Dakle, ako nam je referenca samo "čovjek s parama" onda smo nisko pali.
Ponavljam, imao si čovjeka s parama, ŽELJOVCA, kojem se tražila dlaka u jajetu, koji je pokušao napraviti organizaciju kluba, a sad se priziva Azmir, seljak s parama i on je dobar.
Ustvari, pokušava se Amaru spasit guzica.
nikad se tom Željovcu nije tražila dlaka u jajetu, bila je podrška ko nikad, dok nije sila udarila u glavu.....igla je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:05 pmJa sam protiv njega jer to nije čovjek koji će ti napraviti bilo kakav sistem, već će ta "bajkica" trajati bukvalno i samo dok je on tu, a otići će prvom prilikom jer ga ništa ne veže za naš klub. Onda si donji. Dakle, ako nam je referenca samo "čovjek s parama" onda smo nisko pali.
Ponavljam, imao si čovjeka s parama, ŽELJOVCA, kojem se tražila dlaka u jajetu, koji je pokušao napraviti organizaciju kluba, a sad se priziva Azmir, seljak s parama i on je dobar.
Nemoj da tražim postove molim te... Ja prvi nisam za njegov povratak, jeste lik egoista, ali šta mu se prigovaralo, bilo je mučno čitati...zfc je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:27 pmnikad se tom Željovcu nije tražila dlaka u jajetu, bila je podrška ko nikad, dok nije sila udarila u glavu.....igla je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:05 pmJa sam protiv njega jer to nije čovjek koji će ti napraviti bilo kakav sistem, već će ta "bajkica" trajati bukvalno i samo dok je on tu, a otići će prvom prilikom jer ga ništa ne veže za naš klub. Onda si donji. Dakle, ako nam je referenca samo "čovjek s parama" onda smo nisko pali.
Mi nismo imali covjeka sa parama, jer on nije ulagao svoje pare kao ovaj, nego u najvecoj mjeri kvalitetno raspolagao Zeljinim parama...
Istina, Mamić je kriminalac kojeg potražuju hrvatski organi i koji je, istina nepravosnažno, osuđen na 6 i po godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. S druge strane imamo Azmira koji, koliko znam, nikada nije osuđen za neko krivično djelo. Osim toga, Mamić je uspješno vodio i vodi (u strogo rezultatskom smislu i smislu transfera) Dinamo, iako to nije bilo toliko teško, jer ovi koji imaju kratko pamćenje trebaju znati da je Dinamo odmah nakon rata bio veoma jak, prije nego je Mamić ovladao klubom. Naprimjer u sezoni 1998/1999. Dinamo je u grupnoj fazi Lige prvaka završio drugi iza Olympiacosa, a ispred Porta i Ajaxa. Međutim, tada nisu sve drugoplasirane ekipe išle u nokaut fazu. Takav podvig Mamić nikada nije imao. Ovo pišem kako bi se znalo da Dinamo nije "nastao" s Mamićem, nego je to uvijek bio ozbiljan evropski klub. Ako dodamo Mamićeve veze sa HNS-om i suđenje kakvo je Dinamo godinama imao, lako se može zaključiti što su toliko dominantni u Hrvatskoj. Ne umanjujem sposobnosti Mamića da proda igrača za velike pare, da vidi ko je potencijal i na kome može zaraditi itd. Ali, taj isti Mamić sigurno nije čudotvorac. Ne bi mogao isto napraviti da uđe u neki drugi klub. Jednostavno, "poklopilo" mu se u Dinamu sve. Na njegovu dušu što je, navodno, izvlačio novac iz kluba, to je užas.
Imali smo ljude, ne samo jednog covjeka. Ljude koji su imali planove i namicali pare. Azmir je covjek koji ima vjerovatno novca vise nego oni svi. Milioner. Po Tuzli i Slobodi vidimo da se lagano razbacivao sa novcem.igla je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:05 pmJa sam protiv njega jer to nije čovjek koji će ti napraviti bilo kakav sistem, već će ta "bajkica" trajati bukvalno i samo dok je on tu, a otići će prvom prilikom jer ga ništa ne veže za naš klub. Onda si donji. Dakle, ako nam je referenca samo "čovjek s parama" onda smo nisko pali.
Faca Sa Ulica je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:37 pmBadzaka vec odavno nema oko kluba.Formalno je samo tu.
Idi vozi kamion azmirovceDurgo je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:23 pmDruze, mi smo vec nisko pali, jako nisko, tako da tu nema "ako"....igla je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:05 pmJa sam protiv njega jer to nije čovjek koji će ti napraviti bilo kakav sistem, već će ta "bajkica" trajati bukvalno i samo dok je on tu, a otići će prvom prilikom jer ga ništa ne veže za naš klub. Onda si donji. Dakle, ako nam je referenca samo "čovjek s parama" onda smo nisko pali.
Ja licno nikada necu prezaliti Mismovica... mi smo potrosili jako puno dobrih ljudi, tako da mi nemamo neki izbor... samo znam da ovako vise ne moze ni dana...
PS
govorili su mi da sam Misketov i da slazem pakete u MegaMixu, sada ce reci da sam Azirom covjek i da vozim kamion![]()
![]()
Potrosen. Bice on uz Zelju uvijek, ali ne moze niko sam. Mi pravimo gresku u samoj postavci stvari. Nijedan predsjednik, bio on uspjesan ili ne, nije radio sam. Imao je ljude koji su imali svoja zaduzenja i bez njih nista ne bi bilo moguce. Moramo pobjeci od kultova licnosti.cipiripi je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 2:10 pmFaca Sa Ulica je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:37 pmBadzaka vec odavno nema oko kluba.Formalno je samo tu.
Koji je razlog'
Ovo je veliki udarac, jedini covjek koji je imao para i mogao nesto pomoci
Ma ne bih ga ni po cemu poredio. Ni po sudskim presudama, ni po konekcijama u fudbalu. Razliciti svjetovi.kvalitet je napisao/la: ↑sri dec 09, 2020 1:30 pmIstina, Mamić je kriminalac kojeg potražuju hrvatski organi i koji je, istina nepravosnažno, osuđen na 6 i po godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. S druge strane imamo Azmira koji, koliko znam, nikada nije osuđen za neko krivično djelo. Osim toga, Mamić je uspješno vodio i vodi (u strogo rezultatskom smislu i smislu transfera) Dinamo, iako to nije bilo toliko teško, jer ovi koji imaju kratko pamćenje trebaju znati da je Dinamo odmah nakon rata bio veoma jak, prije nego je Mamić ovladao klubom. Naprimjer u sezoni 1998/1999. Dinamo je u grupnoj fazi Lige prvaka završio drugi iza Olympiacosa, a ispred Porta i Ajaxa. Međutim, tada nisu sve drugoplasirane ekipe išle u nokaut fazu. Takav podvig Mamić nikada nije imao. Ovo pišem kako bi se znalo da Dinamo nije "nastao" s Mamićem, nego je to uvijek bio ozbiljan evropski klub. Ako dodamo Mamićeve veze sa HNS-om i suđenje kakvo je Dinamo godinama imao, lako se može zaključiti što su toliko dominantni u Hrvatskoj. Ne umanjujem sposobnosti Mamića da proda igrača za velike pare, da vidi ko je potencijal i na kome može zaraditi itd. Ali, taj isti Mamić sigurno nije čudotvorac. Ne bi mogao isto napraviti da uđe u neki drugi klub. Jednostavno, "poklopilo" mu se u Dinamu sve. Na njegovu dušu što je, navodno, izvlačio novac iz kluba, to je užas.
Ako govorimo o Azmiru, on nije ništa ozbiljno postigao. Istina, riješio je Slobodine nagomilane probleme. U njegovo vrijeme Sloboda je bila baš jaka i, ne zaboravimo, igrala Evropu. Kad će opet? Ko zna. Sada je jedini ozbiljan finansijer Tuzle i taj klub je sada ozbiljniji od Slobode, a pogledajte im historiju. To jeste neki uspjeh. Za nešto više realno treba i veći klub i više novca, navijača, više ozbiljnih ljudi oko kluba... Naravno da ne može u istu rečenicu s Mamićem kada je riječ o rezultatima i sportskom segmentu. Ali, nakon što sam razmislio, mislim da bi kod nas, uz neke druge ljude, mogao napraviti svašta i biti veoma uspješan. Ponavljam, mjesto mu mora biti definisano statutom i pravilnicima, nikako drugačije.
@storme, izvini što sam se nadovezao na ovaj način na tvoj post, ali počela me nervirati opčinjenost naših ljudi Mamićem, a niko ne gleda širu sliku. Na kraju krajeva, pitajte Zagrepčane malo šta misle o njemu.