YUGOKRAFT spaja trżišta rada. Za Vas. Za sve kvalifikacije. Pomażemo Vam da nadjete posao u Njemackoj. Besplatno i bez rizika.
www.yugokraft.de***

NIKOM TE NE DAMO!
 
Avatar
avlami97
Postovi: 5122
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 22, 2020 11:37 pm

Predsjednik intervju

Gospodine Džubur prije svega, da se osvrnemo na situaciju koja nas je zadesila sa koronavirusom. Kako i na koji način je direktno to utjecalo na sami klub Željezničar, odnosno na poslovanje kluba?

- Kao i na sve klubove u Evropi i svijetu, proglašeno stanje pandemije zbog koronona virusa je imala značajan utjecaj na finansijsku situaciju kluba. Klub je, inače, u dosta komplikovanoj situaciji. To se povlači duži vremenski peiod , i to nije od jučer, ali klub uspijeva da uz napore i sa odgodom održi ritam izvršavanja obaveza. Zbog virusa je došlo do prekida prvenstva i dosta toga se dodatno poremetilo. Stali su sponzorski prilivi, kao i svi ostali, a obaveze su nastavile da se stvaraju, jer igrači su tu, uposlenici, troškovi održavanja. Nismo htjeli da donosimo brzopotezne zaključke i neke odluke . Situacija je dosta složena , ali nije bezizlazna. Sve aktivnosti u klubu se polako vraćaju u normalu , Željezničar će kao i uvijek do sada prebroditi sve teškoće i biti još jači.

Znamo da klubovi imaju generalno problema sa finansijskim popunjavanjem budžeta i sami ste spomenuli da priliva novca nema. Ono što nas očekuje u budućnosti je sasvim manja ulaganja sponzora i lokanlne zajednice. Da li Vi imate neki plan kako prebroditi ovu situaciju koja slijedi?

- Generalno, samim početkom korona problema, mi u klubu nismo sjedili. Iako su stale hehe aktivnosti, mi smo bili aktivni. Svjesni situacije da nam je onemogućeno obavljanje osnovne djelatnosti mi smo smo se obratili prema nadležnim državnim institucijama, ali i prema Federaciji, kantonu, Poreskim upravama. Urađeno je mnogo sastanaka sa svim tim ljudima u cilju pokretanja nekih inicijativa, odnosno iznalaženja rješenja za nesmetano funkcionisanje FK Željezničar, ali i svih ostalih sportskih kolektiva. Sa te strane, pozdravljamo odluke koje su donesene na federalnom nivou u vezi odnosa Poreskom upravom. Možemo reći da smo dosta njih mi inicirali. Normalno, bila je tu saradnja i sa ostalim klubovima, imali smo odziv svih tih institucija, i na tome im zahvaljujemo. Ono što će biti u budućnosti, evidentno je da će morati doći do smanjena troškova. Mi smo trenutno u fazi izrade rebalansa plana za 2020. godinu. Vrlo je bitna ova odluka koju očekujemo šta će biti sa prvenstvom i nakon toga ćemo ići da usvojimo rebalans plana, a do smanjena troškova će sigurno doći. Trenutno se rade analize, izvršeni su kontakti sa svim sponzorima i pokušavamo vidjeti sa kakvim ćemo budžetom u nastavku godine raspolagati. Ono što nas ohrabruje jeste pozitivan odziv lokalne zajednice i kantona u jednom obimu. Imamo neka obećanja da će kroz neke projekte da pomognu sportskim kolektivima kako bi prebrododili ovu situaciju , već su povučeni i neki konkretni potezi.

Željezničar ima više od 80 uposlenika. Radi se o ozbiljnoj organizaciji, koja ima visoke fiksne troškove. Šta je prema vašem mišljenju to što bi država trebala konkretno uraditi u ovom trenutku kako bi pomogla vašem klubu, ali i sportu uopšte?

- Potreban nam je pod hitno Zakon o sportu na nivou BiH ili Federacije BiH, koji bi uredio finansiranje sporta, ulaganje u sportsku infrastrukturu, omogućio pretvorbu klubova koji su registrirani kao udruženja građana u sportska dionička društva, napravio distinkciju između amaterskog i profesionalnog sporta, uredio zdravstveni nadzor, ukratko, jedan pravni okvir za ponašanje svih sportista i sportskih klubova u BiH. To je svakako nešto što bi država trebala pokrenuti pod hitno gdje bi na taj način dobili smjernice u kojem smjeru da se klubovi kreću. Svakako da je jedan od poteza koji bi u ovom momentu klubovima pomogao i produženje Zaključka Vlade FBiH o izmirenju poreskih obaveza. Vlade FBiH je svojim Zaključkom pomogla sportskim kolektivima i klubovima i na trenutak odložila obavezu plaćanja, ali smo mišljenja da bi ona trebala biti produžena do momenta kada klubovi budu mogli početi normalno funkcionisati, odnosno kada dođemo u situaciju da se bavimo fudbalom i sportom uopšte. Uz navedene mjere nužno je donijeti Zakon o izmjenama i dopunam Zakona o djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, kojim bi se uredili uslovi, način i postupak naplate dospjelog, a nenaplaćenog poreznog duga nastalog do 01.06.2020. godine, otpis zateznih kamata i troškovi prinudne naplate Sportskim kolektivima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kakvo je Vaše generalno mišljenje o tome koliko će se ova situacija odraziti na sami kvalitet lige, s obzirom na da to da smo svjesni da je liga napredovala posljednjih godina. Da li smatrate da će ovo dosta utjecati na sami kvalitet fudbala koji će se igrati?

- Utjecat će sigurno, iako još ne možemo to sa sigurnošću reći, jer je kompletno tržište poremećeno. Vidjet ćemo kako će se ponašati klubovi u Evropi, kako će oni plaćati igrače, kako će biti samo tržište. Pojavit će se sigurno neki slobodni igrači koji će željeti doći u ligu da završe svoju karijeru. Možda će to biti neki stariji i kvalitetniji igrači koji će održati kvalitet lige u cjelini. Morat ćemo veću priliku dati mlađim igračima u narednom periodu, , a možda to bude i neki plus za ovu ligu. Ne očekujem da će kvalitet lige baš drastično pasti. Bit će sigurno nekih promjena, ali siguran sam da će liga biti i dalje zanimljva.

Sami ste spomenuli da je ovo prilika za klubove da se možda više okrenu mladim igračima. Naravno, oni su, prije svega, jeftiniji nego igrači koji se dovode sa strane. Drugo, proizvodi su samih klubova, i što je najvažnije, oni mogu u budućnosti donijeti određenu sumu novca klubovima.

- Mi u Željezničaru smo uvijek imali, i poznati smo po tome da imamo svoju školu, svoje mlade i kvalitetne igrače, tako da ćemo i budućnosti to sigurno raditi. Pokušavamo i radimo na tome da unaprijedimo rad omladinske škole koja je jedno vrijeme bila malo u zastoju. Međutim, pojavljaju se ponovo neki mladi igrači koji će sigurno probati naći svoje mjesto i ozbiljno konkurisati za prvu ekipu Željezničara.

U posljednjih mjesec dana bile su organizovane videokonferencije o mogućem nastavku prvenstva. Znamo da je Željezničar izašao u javnost sa nekoliko prijedloga. Međutim, čini se da vrijeme curi i da od nastavka lige neće biti ništa. Kakvo je vaše mišljenje o tome?

- Mi imamo jasan stav, i čini mi se da smo prvi klub u državi koji je jasno i glasno rekao šta očekujemo i želimo. Legalisti smo, prihvatit ćemo svaku odluku, kakva god da bude. Nama se čini mi se da je opšta klima da se prvenstvo ne nastavi. Indikativno je da smo na ove naše prijedloge dobili jasan odgovor od samo tri kluba da su za nastavak sezone i to od Veleža, Širokog i Tuzla City. Ovim putem im se zahvaljujem na jasnom i glasnom odgovoru. Žao nam je da ostali, se nisu ni udostojili da odgovore i kaže da nisu zainteresovani za nastavak. Gospodin Begić je rekao da ko se ne izjasni od klubova, smatrat će se da nije prihvatio. Osam klubova je protiv, četiri su za, i mogu reći da nas nema puno za nastavak prvenstva. Sačekajmo odluku.

Prilikom tih razgovora klubovi i Savez su deklarativno podvlačili i napominjali da su za nastavak prvenstva. Međutim, čini se da je to bilo samo u teoriji, a u praksi je malo ko bio spreman da nastavi sezonu, odnosno da napravi neki korak kako bi se prvenstvo nastavilo.

- Kako je vrijeme odmicalo, bilo je sve manje onih klubova koji su bili zainteresovani za nastavak prvenstva. Svi su našli neki interes u postojećem stanju na tabeli, prije svega, onome što dolazi iza toga u tom nekom učešću u Evropi. Svi su zauzeli, otprilike, svoj stav, tako da nikoga ne osuđujem i svako se bori za svoj interes. Malo je čudno da pojedini sportski klubovi nisu pokazali tu želju za nastavkom, iako vidimo da se stvari lagano smiruju, lige se nastavljaju. Vidimo da će u narednih sedam dana krenuti hvratska i srbijanska liga, i čini mi se da smo mogli gledati i našu..

Neki klubovi su izašli javno, a neki nisu, ali znamo da svi pregovaraju sa igračima u vezi plaćanja tokom pandemije. Da li je Željezničar poduzimao neke aktivnosti u tom smjeru, odnosno da li planira nešto tako uraditi?

- To je naša interna stvar, ali i mi smo je pokrenuli i krenuli u tu priču unutar kluba. Možda nismo javno izlazili, ali smo obavili razgovore sa igračima i stručnim štabom, sa uposlenicima. Mogu reći da smo uradili pomake u tom pravcu, na obostrano zadovoljstvo. U jednoj takvoj opciji i klub i igrač moraju pronaći zajednički jezik i postići realan dogovor, koji će zadovoljiti obje strane.

Savez je donio odluku o statusu igrača amatera, kojih će naredne sezone moći biti više u svakom klubu. Da li mislite da je time pomogao klubovima?

- Ne mislim da je to neka revolucionarna pomoć. Ne vidim da će to donijeti napredak, jer smo mi prije svega profesionalni klubovi, momci koji su u klubovima žive od toga i ne vidim šta bi to moglo promijeniti odnosno poboljšati finansijsku situaciju, ako je to bila namjera te odluke.

Na početku je spomenuto da će novaca biti sve manje i samim tim će biti manji budžet za igrače, a pojedinim igračima u Vašem klubu, koji su bili nosioci igre, ističu ugovori. Kakva je situacija što se tiče toga, odnosno da li ste već pričali o tome ili čekate konačnu odluku da biste se mogli ravnati?

- To je stvar šefa struke. Mi smo do sada pričali neobavezno i nismo donosili nikakve odluke. Otprilike znamo kako ćemo se ponašati. Međutim, to je na šefu struke i na tome kako ćemo stvoriti budžet za nastavak sezone, tako da će on dati prijedlog, a mi ćemo vidjeti šta i kako da uradimo. Uglavnom, razmišljamo i radi se na tome.

U toku je proces licenciranja za nastupe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Evropskim takmičenjima. Kakva je situacija oko toga?

- To smo završili i sa tim nemamo problema. Prošle godine se desilo to što se desilo, i nadam se da se to neće više nikada ponoviti. Ove godine smo to završili na vrijeme

Generalno, puno se priča oko smanjenja prihoda, a možda bi prihodi od TV prava mogli poboljšati budžete, odnosno 'začepiti' neke rupe. Kakav je stav FK Željezničar oko TV prava? Da li mislite da se trebaju mijenjati ugovori, s obzirom da nećemo imati publiku na stadionu?

- Stav FK Željezničar jeste da će tražiti da se tu neke stvari mijenjaju. Tražit ćemo da budemo uključeni u razgovore sa novim sponzorom lige. Također, tražit ćemo sigurno da se ravnomjerno rasporedi novac od TV prava, jer nedvojbeno, u Bosni i Hercegovini se najviše gledaju Željo, Sarajevo, kao i još jedan ili dva kluba. Ti faktori bi trebali da utječu na raspored novaca od TV prava. Sigurno da nismo zadovoljni sa trenutnim stanjem.

Godinama se već spominje Udruženje bh. premijerligaša koje nikako da se napravi i formira. Da li smatrate da je potrebno to Udruženje te, da to Udruženje danas postoji, da li bi bile neke stvari drugačije što se tiče nastavka sezone?

- Da li bi bile neke stvari drugačije ne znam, a da je potrebno, jeste sigurno. Željezničar je bio domaćin posljednjoj sjednici bh. premijerligaša na Grbavici. Trenutno je u izradi statut, očekujemo da će on biti gotov ubrzo, da ga uputimo klubovima na usvajanje. Stav FK Željezničar je da ćemo ići prema formiranju Udruženja bh. premijerligaša, krenut ćemo sa pet klubova ako treba, ali nešto moramo uraditi u tom pravcu da se jasnije čuje stav svih klubova u BiH. Mislim da možemo biti samo jači, ako budemo išli u tom pravcu..

Željezničar je u posljednjim godinama uradio jako puno na samoj infrastrukturi stadiona. Pred početak proljetnog dijela je završen krov istočne tribine. Kakva je situacija trenutno, s obzirom na to da se liga ne igra, da li su preduzete mjere na održavanju stadiona?

- Stadion se održava redovno, a radovi na istočnoj tribini su završeni u kompletu. Priprema se tehnički prijem, a ono što nas očekuje u budućnosti, priprema se, odnosno završava glavni projekat južne tribine. Očekujemo da dokumentaciju predamo sljedećeg mjeseca kako bi dobili urbanističku dozvolu za izgradnju južne tribine. Uporedo, imamo neke razgovore i pokušat ćemo da idemo korak naprijed, što se tiče zapadne tribine. Obezbijedili smo sredstva za izradu projekta i dokumentacije za zapadnu tribinu, tako da ćemo ubrzo krenuti u taj projekat. Koja će njegova dinamika biti, trebat će nam vremena, ali krenut ćemo sa tom pričom. Ono što nam je interesantno, to je sjeverna tribina o kojoj dugo pričamo. Trenutno prikupljamo dokumentaciju, dozvole i malo je komplikovano, jer je fasada sjeverne tribine i treba puno dozvola za sve to. Radimo koliko možemo u ovom trenutku, odnosno ono što ne zahtjeva previše finansijskih sredstava, a što se tiče juga, mi očekujemo da ćemo krenuti sa tom pričom 19. septembra kako smo i rekli na dan kluba. Situacija je teška, ali nećemo stati i ići ćemo naprijed.

Sigurno je da Željezničar očekuje pomoć lokalne zajednice i sve te ugovore koje je potpisao. Međutim, u ovom momentu je jako teško prognozirati šta će se desiti sa tim sredstvima. Da li bi to moglo dovesti do toga da se ti radovi prolongiraju?

- U razgovorima sa lokalnom zajednicom, općinom Novo Sarajevo, tu neće biti nikakvih problema, kao i do sada oni su uz klub što je i normalno jer smo najveći i najznačajniji klub u Opštini. . Kao što smo rekli i sa Kantonom, prvenstveno sa Ministrom za kulturu i sport imamo od početka dijalog pun razumjevanja i i Imamo obećanje da ćemo biti potpomognuti sa jednim određenim iznosom sredstava za početak izgradnje južne tribine, vjerujemo da će tako biti. Obećanje gradske vlasti je još važeće, tako da očekujemo pomoć. U budućnosti nakon normaliziranja stanja očekujemon još javnih poziva. Očekujemo da će se naši donatori i sponzori konsolodovati i nastaviti podržavati klub. I narednom periodu ćemo se angažirati ba pronalaženju i uspostavljanju održivog modelal finasiranja. Mi intenzivno radimo na tome.

Na posljednjoj skupštini FK Željezničara donesena je zaključak da uprava kluba predloži skupštini prijedloge odnoson modele drugačijeg ustroja kluba. Da li postoje neki konkretni pomaci na tom planu?

- To je jedna od aktivnosti koja je u toku. I ona je nažalost bila stala zbog svih dešavanja, ali smo na upravi kluba dogovorili da je ubrzamo nakon praznika naredne sedmice. Dogovorili smo sastanak, kako bismo ponovo krenuli sa konkretizacijom tog prijedloga. Jasno je da Željezničar mora tražiti nove modele poslovanja i funkcionisanja.

Šta to konretno znači?

- Jasno je da ovakav način funkcionisanja ne daje garanciju za dugoročno normalno funkcionisanje kluba. Želimo da ga otvorimo zainteresovanim investitorima. Mišljenja smo da Željo svojom tradicijom, historijom, brojem navijača, ali i svime što posjeduje ima mnogo za ponuditi potencijalnim ulagačima.

Da li ste razmišljali o opciji da navijači budu ulagači?

- Ne bih da prejudiciram ništa. Postoje razni modeli, koje moramo uskladiti sa zakonskim parametrima i tek onda možemo govoriti o tome konkretno. Ne bih volio da kažem nešto, što bi moglo biti pogrešno protumačeno. Sačekat ćemo prijedloge, uskladiti ih sa zakonima u BiH i onda ih predložiti članovima skupštine.

Naredne godine Željezničar će proslaviti 100. godišnjicu kluba, a navijači priželjkuju tu titulu kojom bi se proslavila godišnjica. Nažalost, situacija je takva kakva jeste, da li smijete obećati nešto navijačima?

- Obećati ne možemo. Željo kao Željo, u bilo kakvoj situaciji, uvijek mora ići na titulu, pa će tako biti i iduće godine. Sigurno da je želimo i da ćemo učiniti sve da dođemo do nje. Nadamo se da ćemo na kraju i uspjeti.

Da li ste planirali neke aktivnosti za 100. godišnjicu kluba, kao npr. dovođenje nekih ekipa iz iznostranstva?

- Bilo je planova i kontakata. Međutim, sve je stalo u posljednja dva-tri mjeseca. Ponovo smo intenzivirali te aktivnosti na pripremi i obilježavanju godišnjice kluba. Bit će sigurno raznih manifestacija i događaja oko toga.

* Pa zar nisu objavili da smo dobili Urbanističku saglasnost!? Valjda konta Građevinsku dozvolu?
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u sub maj 23, 2020 12:02 am, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
Avatar
mamba21
Postovi: 3683
Pridružen/a: ned jan 22, 2017 12:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 22, 2020 11:54 pm

neroazzuro je napisao/la:
pet maj 22, 2020 10:22 pm
@mamba, buraz nekad se tačno divim tvojoj upornosti u parlamentarizmu.
Sto? Sta fali?
Forza 1921!

Oda majstore!
 
neroazzuro
Postovi: 1430
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 11:02 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:36 am

Ma ništa, kažem divim se. Jer znam kako je kad pokušavaš civilizovano s nekim komunicirati argumentima ali s druge strane uporno izostaje odgovor kad ga nemaju kad im postaviš nezgodno pitanje. Vidim da ti se to dešava već duže vrijeme sa "hejterima" iako se nekad i sam slažem s nekim mišljenjima. Ako imaš neko mišljenje valjda ga možeš obrazložit. Ako ne možeš onda je valjda akademski reći "nemam odgovor" ili "pa eto možda i nisam bio u pravu".
Pa neće nikome pasti kruna s glave radi toga jer sve što radimo i diskutujemo trebalo bi biti isključivo za korist Željezničara.
Evo, primjera radi @NAVIJAČa sam pitao par stvari i čovjek se potrudi da odgovori. Naravno, ne moraju nam se mišljenja slagati ali tu smo valjda da diskusijom dolazimo do najboljeg stava. Što reko onaj, hebeš čovjeka koji nikad ne mijenja mišljenje.
A ovako, ispaljivanjem s foruma ili ignorisanjem kao što se tebi dešava samo se ostavlja prostor za sumnju u izrečene stvari. A uglavnom i budu tračevi, znaš i sam.
Izvinjavam se na "filozofiranju" al ovaj problem inače prati dugo forum, znaš i sam. Ne samo tebe.
Živio.
 
Avatar
mamba21
Postovi: 3683
Pridružen/a: ned jan 22, 2017 12:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:55 am

neroazzuro je napisao/la:
sub maj 23, 2020 12:36 am
Ma ništa, kažem divim se. Jer znam kako je kad pokušavaš civilizovano s nekim komunicirati argumentima ali s druge strane uporno izostaje odgovor kad ga nemaju kad im postaviš nezgodno pitanje. Vidim da ti se to dešava već duže vrijeme sa "hejterima" iako se nekad i sam slažem s nekim mišljenjima. Ako imaš neko mišljenje valjda ga možeš obrazložit. Ako ne možeš onda je valjda akademski reći "nemam odgovor" ili "pa eto možda i nisam bio u pravu".
Pa neće nikome pasti kruna s glave radi toga jer sve što radimo i diskutujemo trebalo bi biti isključivo za korist Željezničara.
Evo, primjera radi @NAVIJAČa sam pitao par stvari i čovjek se potrudi da odgovori. Naravno, ne moraju nam se mišljenja slagati ali tu smo valjda da diskusijom dolazimo do najboljeg stava. Što reko onaj, hebeš čovjeka koji nikad ne mijenja mišljenje.
A ovako, ispaljivanjem s foruma ili ignorisanjem kao što se tebi dešava samo se ostavlja prostor za sumnju u izrečene stvari. A uglavnom i budu tračevi, znaš i sam.
Izvinjavam se na "filozofiranju" al ovaj problem inače prati dugo forum, znaš i sam. Ne samo tebe.
Živio.
Prvenstveno ne zelim nikoga uvrijediti kada se raspravljam, jer mislim da neki ovdje preozbiljno shvataju forum. A i ja bih se slozio sa tobom, ako preneses infromaciju i ne ispostavi se tacnom, kazes izvini moja greska. :palacgore:
Forza 1921!

Oda majstore!
 
Avatar
BHDragons
Postovi: 1970
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:05 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 2:42 am

Koji ovo put mi trebamo dobiti urbanističku saglasnost za jug po redu?
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!
 
Avatar
avlami97
Postovi: 5122
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 7:31 am

Na posljednjoj skupštini FK Željezničara donesena je zaključak da uprava kluba predloži skupštini prijedloge odnoson modele drugačijeg ustroja kluba. Da li postoje neki konkretni pomaci na tom planu?

- To je jedna od aktivnosti koja je u toku. I ona je nažalost bila stala zbog svih dešavanja, ali smo na upravi kluba dogovorili da je ubrzamo nakon praznika naredne sedmice. Dogovorili smo sastanak, kako bismo ponovo krenuli sa konkretizacijom tog prijedloga. Jasno je da Željezničar mora tražiti nove modele poslovanja i funkcionisanja.

Šta to konretno znači?

- Jasno je da ovakav način funkcionisanja ne daje garanciju za dugoročno normalno funkcionisanje kluba. Želimo da ga otvorimo zainteresovanim investitorima. Mišljenja smo da Željo svojom tradicijom, historijom, brojem navijača, ali i svime što posjeduje ima mnogo za ponuditi potencijalnim ulagačima.

Da li ste razmišljali o opciji da navijači budu ulagači?

- Ne bih da prejudiciram ništa. Postoje razni modeli, koje moramo uskladiti sa zakonskim parametrima i tek onda možemo govoriti o tome konkretno. Ne bih volio da kažem nešto, što bi moglo biti pogrešno protumačeno. Sačekat ćemo prijedloge, uskladiti ih sa zakonima u BiH i onda ih predložiti članovima skupštine.

Baš me čudi :D
Nekretnine prije postavljanja krova na istočnoj tribini vrijedile preko 23 miliona KM.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
Srcezelje
Postovi: 291
Pridružen/a: sri jul 24, 2019 11:29 am
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 9:20 am

avlami97 je napisao/la:
sub maj 23, 2020 7:31 am
Na posljednjoj skupštini FK Željezničara donesena je zaključak da uprava kluba predloži skupštini prijedloge odnoson modele drugačijeg ustroja kluba. Da li postoje neki konkretni pomaci na tom planu?

- To je jedna od aktivnosti koja je u toku. I ona je nažalost bila stala zbog svih dešavanja, ali smo na upravi kluba dogovorili da je ubrzamo nakon praznika naredne sedmice. Dogovorili smo sastanak, kako bismo ponovo krenuli sa konkretizacijom tog prijedloga. Jasno je da Željezničar mora tražiti nove modele poslovanja i funkcionisanja.

Šta to konretno znači?

- Jasno je da ovakav način funkcionisanja ne daje garanciju za dugoročno normalno funkcionisanje kluba. Želimo da ga otvorimo zainteresovanim investitorima. Mišljenja smo da Željo svojom tradicijom, historijom, brojem navijača, ali i svime što posjeduje ima mnogo za ponuditi potencijalnim ulagačima.

Da li ste razmišljali o opciji da navijači budu ulagači?

- Ne bih da prejudiciram ništa. Postoje razni modeli, koje moramo uskladiti sa zakonskim parametrima i tek onda možemo govoriti o tome konkretno. Ne bih volio da kažem nešto, što bi moglo biti pogrešno protumačeno. Sačekat ćemo prijedloge, uskladiti ih sa zakonima u BiH i onda ih predložiti članovima skupštine.

Baš me čudi :D
Nekretnine prije postavljanja krova na istočnoj tribini vrijedile preko 23 miliona KM.
Ma nek rasprodaju sve ako ce klub biti klub.Pitari su prodali i u tom periodu osvojili dvije titule i dva kupa i sad ce trecu titulu,a da ne govorim o igracima koji dolaze kod njih.I sta im fali?? Nista.Pusti vise tu pricu nikom te ne damo i te gluposti.
 
Avatar
avlami97
Postovi: 5122
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 9:26 am

Srcezelje je napisao/la:
sub maj 23, 2020 9:20 am
avlami97 je napisao/la:
sub maj 23, 2020 7:31 am
Na posljednjoj skupštini FK Željezničara donesena je zaključak da uprava kluba predloži skupštini prijedloge odnoson modele drugačijeg ustroja kluba. Da li postoje neki konkretni pomaci na tom planu?

- To je jedna od aktivnosti koja je u toku. I ona je nažalost bila stala zbog svih dešavanja, ali smo na upravi kluba dogovorili da je ubrzamo nakon praznika naredne sedmice. Dogovorili smo sastanak, kako bismo ponovo krenuli sa konkretizacijom tog prijedloga. Jasno je da Željezničar mora tražiti nove modele poslovanja i funkcionisanja.

Šta to konretno znači?

- Jasno je da ovakav način funkcionisanja ne daje garanciju za dugoročno normalno funkcionisanje kluba. Želimo da ga otvorimo zainteresovanim investitorima. Mišljenja smo da Željo svojom tradicijom, historijom, brojem navijača, ali i svime što posjeduje ima mnogo za ponuditi potencijalnim ulagačima.

Da li ste razmišljali o opciji da navijači budu ulagači?

- Ne bih da prejudiciram ništa. Postoje razni modeli, koje moramo uskladiti sa zakonskim parametrima i tek onda možemo govoriti o tome konkretno. Ne bih volio da kažem nešto, što bi moglo biti pogrešno protumačeno. Sačekat ćemo prijedloge, uskladiti ih sa zakonima u BiH i onda ih predložiti članovima skupštine.

Baš me čudi :D
Nekretnine prije postavljanja krova na istočnoj tribini vrijedile preko 23 miliona KM.
Ma nek rasprodaju sve ako ce klub biti klub.Pitari su prodali i u tom periodu osvojili dvije titule i dva kupa i sad ce trecu titulu,a da ne govorim o igracima koji dolaze kod njih.I sta im fali?? Nista.Pusti vise tu pricu nikom te ne damo i te gluposti.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE IBN ABN NAM TAM KSENOV! :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
Avatar
Dzezvar
Postovi: 4119
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 7:01 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 10:29 am

Da Bog sacuva i sakloni....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....


Ex : Faca sa ulica
 
Avatar
željozaživotcijeli
Postovi: 177
Pridružen/a: sri mar 13, 2019 1:37 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 11:40 am

Nema privatizacije! Počinju otvoreno da pričaju o tome jer to im je cilj! Treba ih prekinuti u startu!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ! Željo nije pitarska ravalu da se može prodati!!!
drenchy69 je napisao/la: ↑pon maj 27, 2019 5:41 pm
Jarane moj, Željo mi je jedina radost u životu . . .
 
Avatar
Plavi orkestar
Postovi: 1784
Pridružen/a: sri mar 16, 2016 3:33 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:07 pm

Srcezelje je napisao/la:
sub maj 23, 2020 9:20 am
avlami97 je napisao/la:
sub maj 23, 2020 7:31 am
Na posljednjoj skupštini FK Željezničara donesena je zaključak da uprava kluba predloži skupštini prijedloge odnoson modele drugačijeg ustroja kluba. Da li postoje neki konkretni pomaci na tom planu?

- To je jedna od aktivnosti koja je u toku. I ona je nažalost bila stala zbog svih dešavanja, ali smo na upravi kluba dogovorili da je ubrzamo nakon praznika naredne sedmice. Dogovorili smo sastanak, kako bismo ponovo krenuli sa konkretizacijom tog prijedloga. Jasno je da Željezničar mora tražiti nove modele poslovanja i funkcionisanja.

Šta to konretno znači?

- Jasno je da ovakav način funkcionisanja ne daje garanciju za dugoročno normalno funkcionisanje kluba. Želimo da ga otvorimo zainteresovanim investitorima. Mišljenja smo da Željo svojom tradicijom, historijom, brojem navijača, ali i svime što posjeduje ima mnogo za ponuditi potencijalnim ulagačima.

Da li ste razmišljali o opciji da navijači budu ulagači?

- Ne bih da prejudiciram ništa. Postoje razni modeli, koje moramo uskladiti sa zakonskim parametrima i tek onda možemo govoriti o tome konkretno. Ne bih volio da kažem nešto, što bi moglo biti pogrešno protumačeno. Sačekat ćemo prijedloge, uskladiti ih sa zakonima u BiH i onda ih predložiti članovima skupštine.

Baš me čudi :D
Nekretnine prije postavljanja krova na istočnoj tribini vrijedile preko 23 miliona KM.
Ma nek rasprodaju sve ako ce klub biti klub.Pitari su prodali i u tom periodu osvojili dvije titule i dva kupa i sad ce trecu titulu,a da ne govorim o igracima koji dolaze kod njih.I sta im fali?? Nista.Pusti vise tu pricu nikom te ne damo i te gluposti.
Srcezelje promjeni nick.Ne stoji ti.Ako si mlad pa ne znaš ok a ako imaš godina onda ti nisu ciste namjere.Pitanje za tebe.Sta su to pitari imali za prodati i šta su prodali.Postoji li i jedna stavka koju su posjedovali za kojom bi sutra mogli zaliti a prodali su je.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".
 
Avatar
Plavi orkestar
Postovi: 1784
Pridružen/a: sri mar 16, 2016 3:33 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:09 pm

Aviami mislim da je procjena nekretnina prije krova išla na 32 miliona ako ko u medjuvremenu nije promjenio bilans.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 20685
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:14 pm

Pitari se sa nama ne mogu porediti. Klub moze biti klub i bez "pitarskog modela".
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 20685
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:18 pm

Nisam ni znao da je onaj mali Elsner sto je igrao kod nas ustvari sin Marka Elsnera sto je prije par dana umro. Stariji ljubitelji fudbala ce ga se sjetiti. Saucesce porodici...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
 
Avatar
Plavi orkestar
Postovi: 1784
Pridružen/a: sri mar 16, 2016 3:33 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:22 pm

Pitanje za sve.Ko je taj ili mozda grupa njih koji bi prodali imovinu Zelje koju su za 100 godina postojanja stekle tri generacije zeljovaca.Znaju li da bi pocinili zlocin prema tim ljudima.U tu grupu spadaju svi,od igraca,navijaca,ljudi iz uprava...Za tih 100 godina je Zeljo iznjedrio bezbroj imena ne samo iz sporta jer Zeljo je filozofija.Postoji milion drugih nacina finansiranja sem da se proda ono što je neko drugi sticao 100 godina.Kod neznalica,parazita i nesposobnjakovica postoji samo opcija prodaj i da se u toj prodaji šta cvakne.Oni koji bi prodali se Drze one zakolji vola zbog jedne šnicle.Bivša uprava je dokazala da se moze funkcionisati i bez prodaje imovine.Evo su im ostavili i Istok sa poslovnim prostorima koji trebaju biti jedna stavka finansiranja kluba pa bih volio cuti,ako neko zna,dokle su stigli sa osposobljavanjem istih od kojih bi godišnje trebalo da se u klub slije 300 hiljada maraka.Ili bi i to da prodaju pa im se neosposobljava.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".
 
Avatar
Omar500
Moderator
Postovi: 6549
Pridružen/a: čet maj 12, 2016 6:39 pm
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:26 pm

Nece ovo na dobro
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?
 
Avatar
avlami97
Postovi: 5122
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:32 pm

storm_raider je napisao/la:
sub maj 23, 2020 12:18 pm
Nisam ni znao da je onaj mali Elsner sto je igrao kod nas ustvari sin Marka Elsnera sto je prije par dana umro. Stariji ljubitelji fudbala ce ga se sjetiti. Saucesce porodici...
Da, a pokojni Marko je sin pokojnog Branka Elsnera, prvog doktora nauka iz oblasti fudbal na prostoru ex YU.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
Avatar
avlami97
Postovi: 5122
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:36 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
sub maj 23, 2020 12:22 pm
Pitanje za sve.Ko je taj ili mozda grupa njih koji bi prodali imovinu Zelje koju su za 100 godina postojanja stekle tri generacije zeljovaca.Znaju li da bi pocinili zlocin prema tim ljudima.U tu grupu spadaju svi,od igraca,navijaca,ljudi iz uprava...Za tih 100 godina je Zeljo iznjedrio bezbroj imena ne samo iz sporta jer Zeljo je filozofija.Postoji milion drugih nacina finansiranja sem da se proda ono što je neko drugi sticao 100 godina.Kod neznalica,parazita i nesposobnjakovica postoji samo opcija prodaj i da se u toj prodaji šta cvakne.Oni koji bi prodali se Drze one zakolji vola zbog jedne šnicle.Bivša uprava je dokazala da se moze funkcionisati i bez prodaje imovine.Evo su im ostavili i Istok sa poslovnim prostorima koji trebaju biti jedna stavka finansiranja kluba pa bih volio cuti,ako neko zna,dokle su stigli sa osposobljavanjem istih od kojih bi godišnje trebalo da se u klub slije 300 hiljada maraka.Ili bi i to da prodaju pa im se neosposobljava.
Kada su došli, rekli su da su tu da fudbal dignu na viši nivo i da osvajaju trofeje. Izgleda da im je to sekundarno, a primarno je...Kako tušnuti Želju.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
Avatar
Plavi orkestar
Postovi: 1784
Pridružen/a: sri mar 16, 2016 3:33 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 12:39 pm

Omar500 je napisao/la:
sub maj 23, 2020 12:26 pm
Nece ovo na dobro
Nece na dobro ako im dozvolimo.Kad se masa pokrene mnogima i nece biti dobro a za Zelju se tada ne treba brinuti.Evo,kad vec neki spominju one sa kobilje glave,neka i naši nadju levata i neka mu prodaju upravljacka prava za desetak miliona.Gori ne mogu doci od ovih koji trenutno upravljaju i nek se zaštiti imovina koju niko ama baš niko ne moze prodati i idemo dalje.Sve se moze u ugovoru precizirati.Samo je problem što to njih ne interesuje,interesuje ih samo kako se docepati Zeljine imovine.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".
 
Avatar
Budi Željo
Postovi: 820
Pridružen/a: čet jul 14, 2016 11:54 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 23, 2020 1:21 pm

Admir Džubur možda jeste nesposoban ili nedostojan pozicije koju obavlja, ali sigurno nije neko ko bi Želju ukopao, rasprodao i slično. Isto mogu reći i za većinu u upravi. Ne pravite od svake osobe dušmane, mrzitelje Želje i slično. Ježim se kad čujem da je Misimović htio uzeti ovo, graditi nešto privatno na Željinoj zemlji, isto tako mi je muka slušati i za ove.
Prvo da vidimo šta se misli pod ovim investicijama. Postoje modeli koji mogu zaštititi imovinu a omogućiti ulaganje i zaradu nekome. Evo većina ovdje sigurno voli i cijeni rad Vedrana Vukotića u našem klubu. Pa on je od starta govorio da bez ulaza vanjskog kapitala nikad ništa ozbiljnije nećemo napraviti.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Online

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], elvid, Google [Bot], Majkel i 26 gostiju.
 

 

Prijava  •  Registracija