ned feb 03, 2019 8:23 pm
Branko Bajić ANALIZA:
Nakon odgledanih nekoliko utakmica, koje je dostavio Lars na moju adresu, koju možete naći u pm, donio sam nekoliko sitnih zaključaka o našem novom lijevom beku. Sve te zaključke staviću u dvije kategorije a to su prednosti i mane.
- Prednosti:
- Odlični prekidi, bilo da se radi o tome da se uputi direktan udarac ili izvođenje kornera, što nam je svakako potrebno nakon odlaska Jovana Blagojevića.
- Brzina za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ovaj segment ne bi stavio kao baš prednost, ali izgleda zadovoljavajući i nadam se da neće imati problema sa tim
- Uključivanje u ofaznivni dio igre, čini se da zna šta radi sa loptom
- Solidan prvi dodir u situacijama kada je okrenut prema svom golu
- Mane:
- Orijentacija, ovo bih stavio u smislu da nekada luta ili previše blizu štopera, ili previše daleko od njega, što ostavlja mnoštvo prostora u 'tunelu', koji svaki iole ozbiljan protivnik može ugroziti.
- Desna noga, nisam vidio da je mnogo koristi u svojoj igri izuzev nekih čistih i kratkih pasova
- Manjak seniorskih utakmica, svakako da ono o čemu je @Leon govorio, da igrač nema utakmica, ali ako uđe u kontinuitet može biti jako koristan član rotacije, kada je Pavić nedostupan.
OSTALO
- Nadam se da se Amar neće odreći Pavića, jer izgleda da ga ne šmeka, ali eto imamo solidnu rotaciju na lijevom beku.
- Istakao bih još da postoji junior Duraković se preziva, o kojem možda neko zna više, ali kako kažu odličan je lijevi bek, te svakako da će se otvarati prostor i za njega u rotaciji.
Pozdrav za Lobotomiju.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.