sri jan 30, 2019 1:54 pm
Nerealno je očekivati da mi prodamo ikoga iz ove lige, ligu koji slabo ko prati, pa i ko prati može je pogledati u 144p rezoluciji preko tehnološki nenadjebive platforme moja tv... U našoj ligi, nakon rekonstrukcije našeg terena, imamo slovom i brojem 4 podloge gdje se može igrati fudbal: Bilino polje, Pecara, Koševo (kad je idealno vrijeme), i Grbavica. I ko će dati lovu za igraća koji umjesto da vodi loptu, on se s njom valja u blatu, itd... Nemamo sponzora, marketinga, promocije, infrastrukture, a povrh sve naš savez hladno boli k. za ovu ligu. I ovo što zaradimo trebamo se nogom u guzicu spucati i reci elhamdulilah. Toliko smo u fudbalskom svijetu nebitna stavka, kad je u pitanju naša liga, da nismo ni svjesni. Reprezentacija je nešto drugo i opet zahvaljujući igračima koji su karijere napravili u jakim evropskim klubovima ili su jednostavno tamo rođeni i odrasli... Zato nemojmo da se precjenjujemo, Hrvatska je organizacijski, infrastrukturno i na svaki drugi mogući način svjetlosne godine od nas. Da ne uzimamo u obzir kvalitet fudbala uopšte, a tu su opet ispred nas podboro. Jedna selekcija koja ima redovne učesnike u Ligi prvaka, Evropskoj ligi, koja igra jednom polufinale a drugi put finale svijetskog prvenstva, može sebi uzeti za pravo da cijeni igrače koliko cijeni. Koji su naši poslijeratni fudbalski uspjesi? I reprezentacije i pojedinačnih klubova? Može se reći nikakvi, nikome ozbiljnom nismo skinuli skalp ni kao klubovi ni kao reprezentacija.
Da se vratimo na tekmu, ja sam poprilično zadovoljan, posebno ovim prvim poluvremenom, imali smo baš dosta dobrih situacija, moglo je biti dosta više razlike. Stanić jednostavno ne smije igrati, ne zato što je ovakav ili onakav, nego frajer je nesposoban i jako loš. I to treba biti glavni razlog da mu se uopšte ne da prilika za saradnju, katastrofa.
Valjda do početka sezone dovedemo tog stopera, kakvog napadača i veznog, jer nam to baš fali. Spast ćemo opet na 13-14 igrača koji neće moči iznijeti pritisak na proljeće...
Moram još reći da se konstantno vrtimo u jednom začaranom krugu, tj. ako nema rezultata nema publike, ako nema publike nema ni para ni sponzora, ako nema para i sponzora nema ni ekipe, ako nema ekipe nema ni rezultata?
I šta sad, mi smo šatro plava porodica, željo nam u srcu, bla bla bla, a u ovom cijelom začaranom krugu mi smo ti koji smo prvi pukli, odustali, i još gore pogoršali situaciju u klubu. Zašto to kažem? Pa da nam ljudi džaba stave ulaznice, da je vrijeme idealnih 20 stepeni, da je utakmica u idealnom terminu i da nam ne ide sunce u oči, da nam još svima daju po 5 piva i po kutiju cigara, nas opet ne bi bilo da napunimo Grbavicu? I šta onda očekivati. Sve ove seoske ekipice su iz sredina koje su počele da žive za te klubove, zato se lagano izdižu, postaju simpatične i što je najvažnije igraju nekakav fudbal. Šta je s nama? Mi smo kao Željo i raja iz metropole? Mi smo *arina jedna obična, razmažena i bahata. Kad nas bude ko nekad dok smo i u drugoj ligi igrali, kad udemo ponovo svi u plavom, ko jedan, kad ponovo pokrenemo te Željine vrijednosti, kad njih stavimo na prvo mjesto, eh tad će Željo biti onakav kakav želimo. Dok god vlada ovaj mentalitet nema od napretka ništa. Dok god ti kalkulišeš jesil za onih 5-8-10 maraka dobio zadovoljavajuču predstavu ili ti je bolje možda bilo gledati Arsenal vs Totenhem u FullHD, dok god ne budemo "đuture" jedva čekali da odemo na Grbavicu jer je to nekakvo kultnu okupljalište normalnih i dobrih ljudi, mjesto sustreta, zajebancije pa i zajedničke sikiracije, nema od nas ništa. Takvih ima sad možda milja i to je kapak. To je glavni razlog što jesmo gdje jesmo. Jednostavno smo postali sredina koja ne gura ništa, već smo obični hejteri koji svemu tražimo manu i gledamo kako da to još niše utabamo nogama, jer eto "taki" smo ti mi...
Zadnja izmjena:
Ch.Willa1986, dana/u sri jan 30, 2019 2:04 pm, ukupno mijenjano 1 put.