sub nov 24, 2018 3:35 pm
Tužno, da ne mere bit tužnije! postali smo prava seoska ekipica sa kojom se igra ko kako hoće! opet, i sreća nam je okrenula leđa! pogledajte city, po svemu smo trebali treći dati i završiti tekmu lagano, a danas kod izjednačenja, selo na Vrbasu ne zna gdje goni i umjesto da ga dokrajčiš, tebi extra zvijezda stojke zavrće nekoliko lopti u bunar i to ne iz trka nego se lijepo namjesti! iz istog razloga smo kritikovali ćelu kojeg znalci suspendovaše, a stojke, kara li nas kara i ne vadi! jedan centaršut da je potrefio, mi bi ovo danas dobili..., ali nećeš, jer ne zaslužuješ! Ništa nije trebalo dirati, mišljenja sam oko igrača, od one bez obrazloženja suspenzije Vece, pa nadalje! Te se promjene na zimu rade! Sad ti niko neće htjeti doći u ovako sjebanu atmosferu na zimu, i šta ti ostaje? Da igraš sa juniorima, a to znači tavorenje na sredini tabele, jer niko nije ništa izborio sa dječurlijom, pogotovo kad imaš ovako napaljenog domaćina! Da ne govorim što se nastavlja karanje neljudima u crnom, a koje pitar određuje već godinama! Al ništa nam nije mogao kad je tu bio gospodar familije i još poneko od naših u savezu! Vratite nam livadu i blato, a savez nek preusmjeri pare negdje drugo! nek ucjenjuju nekog drugog, nas zaobiđite! Nešto mislim, ne znam jesam li u pravu, da iako ima Odinih čarolija i zasluga za sve ovo, ipak najveći minus je na drugom mjestu i svi znamo gdje je to! Oda radi u najgorem mogućem trenutku i uslovima, nema autoritet, a srozali su mu ga dodatno sa nekim odlukama, gdje se on ništa nije pitao! Ne znam stvarno samo što kao i Ado, šuti li, šuti! Pa progovori, da znamo u čemu je štos, nije ti maca popapala jezik! Ne mogu više stvarno, osnivamo novo Udruženje: SEKIRLIJE 1921, i imaćemo pozamašan broj članova u to sam 100 posto siguran! Ne mogu i nikada neću iz ljubavi prema tradiciji, ostaviti svog Želju! Sad, kad mu je najgore u sportskom smislu, potrebni smo mu najviše! Neka besmrtnici skontaju šta će i kako će, ja da sam unutra, znao bih već odavno koji bih potez napravio! Danas bi bili u bod-dva sa konama, ali..., nećeš! Srljaju iz grešeke u grešku! Željo, ja te volim , ma kako god završilo!