Brkoo je napisao/la: ↑pon nov 12, 2018 9:31 pm
Citav niz gresaka je doveo do ovog stanja. Neozbiljno, amaterski, katastrofalno se pristupilo samoj sezoni i ovo sad je samo ogledalo toga. Dovodjenje Krcmarevica, pa onda lik ode , pa onda daj nekog vatrogasca, da malo ugasi pozar, dovedu Odovica, raji u sjecanju ostala tekma sa Ferencom i onda ide Oda majstore a to sto prije Zelje i poslije Zelje nema nikakav uspjeh u trenerskoj karijeri to se nije gledalo. Igracki kadar sklepan tako da imas jednog golmana, jednog lijevog beka, jednog napadaca, al zato 4 ofanzivna veznjaka, a uz to u timu imamo mnogo karakternih nula, uz takvog trenera. Da bi napravio neki rezultat potreban ti je kvalitetan trener, trener koji ima znanje a znanje je ujedno i najjaci autoritet.
Miske treba da dovede Amara i da mu da odrijesene ruke, da mu se ne petlja u posao. Kad bi ego ostavili po strani i radili obojca u interesu kluba to bi bilo odlicno za nas klub. Potrebni su nam i Amar i Senad, to je nesto sto svi moraju da shvate. Ako je njima obojci vaznije nadmetanje ciji je veci u ovoj situaciji nabijem ih onda obojcu na qrac. Sjest i dogovorit se zbog Zelje, zato sto je Zeljo jedino bitan..
Nije se pristupilo sezoni na način kako ti opisuješ. Mislim da su dovedeni dobri igrači, uglavnom provjerena imena. Iz nekog razloga nisu se uklopili u tim. Ne možeš reći da ne znaju igrati ako dobiju Široki i Zrinjski. Opet ne možeš reći ni da znaju ako izgube sve tekme od ekipa iz donjeg dijela tabele. Očito ima neki problem, ja ne znam koji. Sad smo već u situaciji kad je atmosfera užarena. Imaš suspendovane od strane kluba, povrijeđene, kartonirane ... u glavi blokada. Ubacuju se klinci, nijedan nije bio toliko loš da mu ne pružiš šansu opet. Ali nema rezultata.
Oda je dobar trener. S njim smo počeli igrati gledljiv fudbal, nismo godinama. Oda zna ovu igru. Ne možeš reći da Oda nema karakter. Znaš li je li prije 2 sedmice ponudio ostavku? Rezultata nema, razumijem da treba ići, ali to ne znači da ga trebamo sahraniti.
Sudije nas ubiše. Dozvoljavaju grublju igru sve dok i mi ne počnemo tako igrati. Nama odmah idu kartoni, penali.
A ko je po tebi uspješan, a dostupan trener? Slišković? Ima trofeje, misliš da bi nam bio dobar? Ko je to uopšte dobar, a da je slobodan u novembru? Amar?
Amar neće. Kad ćete više utuviti u glavu. Neće bolan. Neće i tačka. Kad si unutra ili kad si bio unutra drugačije gledaš na sve ovo. To više nije samo ljubav. Možda neće dok mu ne vrate pare. Ne bih ni ja na njegovom mjestu. Možda je nešto drugo u pitanju, ali neće.
Bojim se da mi imamo samo jedan problem. Isti, koji se vuče godinama. Vjerujem da je upravo iz tog razloga Krčmarević pobjegao. S druge strane puno lutamo. Htio se postići brzi uspjeh, što razumijem. Puno se griješilo. Pravimo gomilu grešaka, ne mogu reći početničkih, ali grešaka koje ne vidim da se dešavaju u bilo kom drugom klubu. Svako malo neka čudna situacija. U pola sezone mijenjaš pomoćne trenere. Igrače dovlačimo kontejnerima. Treneri idu čim odrade pripreme. Stalno se šuška o bojkotu....
Nisam pametan.
Znam da moramo biti strpljivi. Nama ne treba puno da se dignemo, uvjeren sam. Ova pauza bi nam trebala odgovarati. Sezona još nije propala, ima tu još dosta igre. Upadaće i drugi u krize. Ali **** druge, šta da, radimo s nama?