pon okt 29, 2018 12:31 am
Ako odnosno kad nas Oda napusti, greska bi bila okrenuti se domacim imenima iz ovog jada nase lige: Adzem, Djurbuzovic, Jusufbegovic, Dudic, itd. Jedino u obzir dolaze Amar ili Vinko. Ostalo je sve lose i samo produzetak agonije. Mislim da bi Uprava po tom pitanju trebala malo prosiriti okvire i dovesti nekog kvalitetnog “stranca”. Kek bi bio najbolji moguci izbor, ali njega ne mozemo platiti ni da cijeli Anelov transfer usmjerimo u njegovu godisnju platu. Bilo bi dobro okrenuti se hrvatskom “trzistu”, jer smo zadnjih godina imali finih transfera sto iz njihove lige, sto ovih koji su ponikli tamo: Krizman, Kramaric, Zakaric, Lendric, Graovac, Pavic, Curjuric, Rodin, Jazvic. Ovo je iz glave sto smo imali zadnjih par godina od Hrvata i svi su ili bili solidni ili odlicni. Jedina fula koja mi pada na pamet je Hadzic, koji i nije dobio pravu priliku i mislim da bi nam i sad dobro dosao kao backup i za lijevog i desnog beka.
Nije ovo slucajno. HNL je najnaprednija liga na ovim prostorima, nizu velike uspjehe kako klubovi tako i repka. Tako da je nivo profesionalosti kod njih na puno vecem nivou nego kod nas. Zato mislim da bi i trenera tamo trebalo potraziti, a i Stanic nam tu moze pomoci. Steta sto je Rijeka uzela Biscana koji bi bio top opcija, a i realno ostvarivo. Po TM-u trenutno slobodni a vrijedno pomena: Cvitanovic, Jurcevic, Klafuric...
Ovaj Klafuric narocito zanimljiv, mlad i perspektivan. Bio je i kod Rijeke u uzem izboru, da nije Biscan pristao uzeli bi Klafurica vjerovatno.
Sent from my iPhone using Tapatalk