ChWilla je napisao/la: ↑pet jul 21, 2017 11:43 am
barbarez je napisao/la: ↑pet jul 21, 2017 11:35 am
Ne znam sta me vise iznerviralo, njihov pristup ili onda nekad prije Amarov ciganluk, koji je smatrao da je cast igrat za Zelju. Jest sa naseg stanovista. Ti danas moras postaviti neke standarde i brend, da bi se mogao tako ponasat.
ama nije to ciganluk ni danas ni sad. to je činjenica da jednostavno NEMA tih para koje raja zamišljaju. ni danas, a kamoli onda. ja kad kažem ima, mislim da ima barem koliko i kod ostalih za iste stvari. i to jeste tako.
ranije se jeste i kralo, i to žestoko. ali važnije čak i od toga je da jednostavno prihodi nisu bili ni blizu onoga što navijači sa strane zamišljaju. danas su "nesportski" prihodi mnogo veći, a uefa je uvećala hehe tako da lošiji rezultati danas donose i više para nego bolji tada. ali opet, da ćemo krhnuti 100 000 odštetu i platu još 120 000 za godinu za nekoga, i 30 - 40 000 na ruke za potpis...teško.
A jbg sad. Ako klub posluje u plusu bez europe, znači opet da ima i para. Naravno nisu to neke pare ali opet se ima. I ne možeš reći da ima isto kao i kod ostalih. 200k samo od karti u europi. To nema niko u državi. 800k od učešća, to ima samo Široki. 600 od Lendrića.
Imaš milion i po a nudiš 30k za Vukotića, 20 za Redžića, nemaš 50k za Ordagića. Nek nisu te cifre, nek su duple, pa i troduple, opet je to sića u odnosu na zarađeno.
Ali problem je što se ne smije rizikovati sekunde, što se vazda išlo i ići će po šablonu "bolje zadžabe projića nego za 100k subića"...samo primjer.
Samo što od" Projića" možeš imati maksimum korist ovu sezonu, narednu i to je to. Financijski nula. Sa Subićem je kocka ali kocka gdje "malo" daješ ali možeš dosta više dobiti.
Ne može me niko ubijediti da je loše pokušati recimo sa Dinamom ili Rijekom ostvariti kakve odnose da nam daju mlađe igrače koji kod njih trenutno nemaju mjesta. Pa ako se pokažu zašto ne i platiti im. Makar ih osloboditi plate za igrača plus da igra i kali se.
Ali bilo kakvu viziju da imamo.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.
🤍
🤍
🤍