Sinoc na poluvremenu napisah da vjerujem u prolaz. I vjerovao sam, pa cak i nakon onog njihovog ranog gola. 1-1 je rezultat koji bi nas odveo u naredno kolo, ali... Valjalo je dati i taj jedan gol. Istina, da nije onaj Nyholm odbranio gol, vjerovatno bi sad drugu pricu svi pricali, ali tako je kako je.
Nismo prosli, a iako sam vjerovao i nadao se(kakav bih to bio navijac kad se ne bih nadao prolasku) da mozemo proci, nisam razocaran. Nisam razocaran jer sam valjda i sam svjestan koliko trenutno mi mozemo, i koliko je AIK i jaka ekipa za nas. Druga je stvar sto vecina nasih navijaca nikad nije cula za taj klub pa govore kako je AIK bolja verzija Krupe ili Radnika
, aha mo's misliti... Ja sam jucer proveo pola sata objasnjavajuci jednom liku kako je ovo standardna igra AIKa, kako ljudi ovako igraju stalno i da ne odstupaju od svog plana. Svi ti njihovi igraci su kvalitetniji od nasih i to se jednostavno vidjelo u ovom dvomecu. Da se razumijemo, nisu sad oni neka ekstra sila, ali su za nas sila i tu nema price. Samo je glupo kakve mi golove primamo, i kako smijesno izgledamo u tim nekim situacijama.
Slavki svaka cast za postavljenu igru protiv AIKa, izvukao je maksimum iz ovih igraca. A ko je ocekivao sinoc leprsavost, taj nase utakmice nije pogledao od zadnje evropske. Ovo je neki maksimum ove ekipe i jednostavno se nije moglo vise jer nismo kadar za to. U stvari moglo se vise, ali da je bilo srece. E to je nas najveci problem. Nema pomaka sve dok se oslanjamo na srecu u evropskim utakmicama. Kad vec u 2. kvalif. kolu igramo protiv neke ekipe, a glavna nam je :
Nazad cvrsto, a gore sta se uradi ili
Da udje koja frljoka i slicno.. nema tu pomaka. Treba se raditi predano i u kontinuitetu, sa mladim igracima kojim je cilj iskorak u Evropi.
Evo vec sad mnogi pricaju kako protiv Goska zele neke izmjene, tipa Keme, Zere i sl. Ma kakve izmjene, ja ocekujem identican sastav i slicne izmjene nakon 70 min, a te kasne izmjene Slavke su vjerovatno moja jedina zamjerka Petrovicu.
Sada se okrecemo toj nekoj realnosti zvanoj BH Telecom Premijer Liga. Nekakva me tuga i mucnina spopadnu jer necu biti u prilici biti na Grbavici u ponedjeljak zbog privatnih obaveza, ali nadam se da ce ova standardna raja bar stici na vrijeme kupiti jug, oh wait....
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...