sri jun 28, 2017 2:20 pm
Eldin Adilović ostao je upamćen kao jedan od najboljih napadača koji su posljednjih desetak godina nosili dres Željezničara.
U Plavom dresu Adilović je odigrao 86 utakmica i postigao 48 golova. Sa Željom je osvojio dvije titule prvaka BiH i jedan naslov pobjednika Kupa naše zemlje, a u prvoj sezoni na Grbavici se okitio i titulom najboljeg strijelca Premijer lige BiH.
Nakon što je postalo jasno da je dolazak Sandra Gotala na Grbavicu propa, uveliko se počeo spominjati Adilovićev povratak na Grbavicu.
Ipak, iskusni napadač je u razgovoru za Sportske.ba kazao da je Željo uvijek prva opcija kada je povratak u pitanju, ali da u ovom trenutku od toga nema ništa.
– Iskreno nisam razgovarao sa bilo kim iz Želje. Trenutno imam neke opcije za ostanak u Turskoj. Čekam turski pasoš. Imao sam problema sa povredama u prethodne dvije sezone, a sada sam napokon spreman i želim da odigram najbolje što mogu i napravim top sezonu. Prednost u razgovorima svakako ima Samsunspor, jer mi oni i završavaju pasoš Turske. Željo je uvijek prva opcija, ali kada je povratak u Bosnu i Hercegovinu u pitanju. Gdje nastavljam karijeru znat ću u narednih destak dana – kazao je Adilović za Sportske.ba.
Eldin Adilović je karijeru počeo u zeničkom Čeliku za koji je nastupao u dva navrata, a zatim je još nastupao za Interblok, Goricu i Naftu 1903 u Sloveniji, Mughan u Azerbejdžanu, zatim mađarski Gyor, Željezničar, te turske klubove Samsunspor u dva navrata, Sanliurfaspor, Erciyesspor.
Jednom Željezničar,uvijek Željezničar ! - I.O.