Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:
Status: Offline

Re: Mlade reprezentacije, i potencijalni superstarovi :)

uto jul 19, 2016 9:54 pm

Eto osigurali smo to drugo mjesto i četvrtfinalni duel sa domaćinom Grcima.

Ako ova ekipa, koja je sa svim svojim manama ipak iznadprosječna za ovaj blesavi nivo ne prođe u polufinale, to treba nazvati pravim imenom: Senade, ovo je neuspjeh.

I nismo mi imali "peh" pa da idemo na Grčku već u četvrtfinalu, nije nas peh doveo tu, već poraz od Hrvatske koja je dovela B ekipu na ovo prvenstvo.
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.

#DurmoReprezentacija

ponosannavas
Kontakt:

sri jul 20, 2016 8:58 am

@vrabac koliko tačno ulazi u A? Ja sam mislio dvije a neki dan mi jaran govori tri? Ima li igdje da piše to na ovim stranicama FIBa Europe. :)

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

sri jul 20, 2016 12:29 pm

U pravu je. Finalisti i pobjednik utakmice za treće mjesto ulaze u diviziju A.
KSBiH je omogućio U16 selekciji jedno okupljanje i 4 pripremne utakmice za U16 EP 2016. Ispali smo u diviziju B, a odgovarati niko od njih neće.

#DurmoReprezentacija

ponosannavas
Kontakt:

sri jul 20, 2016 12:32 pm

Hvala :) Znači ipak smo neviđeni debosi sa ovim porazom od Hrvatske ispali. Joj kome smo mi dali repku je..m ti košarku :)

LARSSON
Kontakt:

sri jul 20, 2016 2:50 pm

Nek britanci iznenade grke i nećemo protiv grka igrati :D

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

čet jul 21, 2016 3:25 am

Lazić je jedina pozitivna tačka ove ekipe. Igra iznenađujuće dobro i nakon što je bio u kanalu jedno vrijeme ponovno pokazuje potencijal, ovaj turnir mu je baš dobro došao.

I još Karahodžić igra dobro, ali od njega se to i očekivalo, nije da je premašio očekivanja.

Atić najveće razočerenje, skokovi, asistencije i ukradene su tu, ali katastrofalni su mu procenti u svim kategorijama, 51.5% za dva poena, 50% slobodna bacanja. Trice je gađao 1/24 u grupnoj fazi. Ne može ništa da ubaci u koš.

I Durmo me razočarao, ali on jednostavno jedva da i igra, tako da je možda i do trenera. Ja sam mislio da će on biti jedan od ključnih igrača ove ekipe.

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pet jul 22, 2016 6:58 pm

Koja je neznalica Muminović do sad nisam bio svjestan, kad se sjetim da se u komentarima na facebooku žalio što se ne spominje u kontekstu selektore seniora, kao imamo mi i domaćih stručnjaka.

Da sam novinar postavio bi mu vrlo konkretno pitanje: Kako je moguće da ste vodili 4 playmakera na prvenstvo, Lužajića, Šarića, Garića i Balića, dakle potrošili 1/3 rostera na playmakere a trojica od njih četvorice su služila samo da sjede na klupi? Forsirali ste Lužaića maksimalno bez ikakve osnove jer je igrao jako loš turnir a kada bi ga tu i tamo stavili na klupi, ne bi ušao drugi play umjesto njega, već bi igrali bez playmakera.

Nevjerovatno.

#DurmoReprezentacija

sajo10
Kontakt:

pet jul 22, 2016 7:09 pm

Ne zelim da vjerujem u price kako vecina igraca u omladinskim selekcijama su tu jer su platili poziv i slicno..ali kad pogledam ovaj spisak pa i U16 nazalost sve vise i vise to izgleda da je tako.

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pet jul 22, 2016 10:12 pm

Sve ono što sam pričao oko U16 selekcija dolazi na naplatu, izgubili 54 razlike od Crne Gore

http://www.kosarka.me/crna-gora/repreze ... protiv-bih" target="_blank

Miris sumpora iz pakla i divizije B već mi je u nozdrvama. Odgovornost ako se dogodi? Nemojmo se šaliti.

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

pet jul 22, 2016 11:47 pm

Numanović je već odabrao 12 za EP u Turskoj, otpali Pervan i Jahić
Vrabac_Za_Tri je napisao/la:
PG Faris Preljevic, 98', 6'0'', Čelik

PG Darko Talic, 98', 6'2'', Igokea

PG Nemanja Nikolic, 98', 6'6'', Igokea

PG Amar Gegic, 98', 6'6'', Spars

PG Sani Campara, 99', 6'1'', Real Madrid

SG Jure Soldo, 98', 6'3'', Široki

SG Ahmed Bjelak, 98', 6'3'', Koš

SG Bosko Bojović, 98', 6'5'', ?

SG Dragan Pervan, 98', 6'3'', Široki

SF Nikola Maric, 98', 6'7'', Getafe

SF Rijad Avdic, 98', 6'6'', Alba

SF Arsenije Vuckovic, 98', 6'8'', Mladost

PF Sandro Antunovic, 98', 6'10'', ?

C Sabahudin Jahic, 98', 6'11', Spars

Ali eto odgodiše. Vidjet ćemo koliko će se sastav kad konačno odluče da to održe biti drugačiji od onog nesuđenog.

#DurmoReprezentacija

DZM13
Tema Autor/ica
Kontakt:

sub jul 23, 2016 12:40 am

Vrabac_Za_Tri je napisao/la:Koja je neznalica Muminović do sad nisam bio svjestan, kad se sjetim da se u komentarima na facebooku žalio što se ne spominje u kontekstu selektore seniora, kao imamo mi i domaćih stručnjaka.

Da sam novinar postavio bi mu vrlo konkretno pitanje: Kako je moguće da ste vodili 4 playmakera na prvenstvo, Lužajića, Šarića, Garića i Balića, dakle potrošili 1/3 rostera na playmakere a trojica od njih četvorice su služila samo da sjede na klupi? Forsirali ste Lužaića maksimalno bez ikakve osnove jer je igrao jako loš turnir a kada bi ga tu i tamo stavili na klupi, ne bi ušao drugi play umjesto njega, već bi igrali bez playmakera.

Nevjerovatno.
nema niko muda od ovih novinara da ga pitaju to :S
Nihad Đedović = izdajnik, SLAVKO PETROVIC == UBLEHAS
MT33 - Prvi Bosnjak u NBA
"...ko ne slusa pjesmu, slusat ce oluju..."
https://www.youtube.com/watch?v=asm17vZaAOg - ...lijepa Azro, lijepa Azro, svud po svijetu trazim te...

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

sub jul 23, 2016 3:19 pm

Dost igrača iz U16 ekipe je ostalo u Sarajevu na terapijama zbog ovih ili onih povreda i nije ni otišlo sa ostatkom ekipe u Crnu Goru: Biberović, Ilić, Nešković...

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

ned jul 24, 2016 2:00 am

Ako i U16 selekcija ispadne u diviziju B Fulurija, Bukva i Barbarić trebaju alarmantno biti smjenjeni sa pozicija u Savezu.

#DurmoReprezentacija

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

uto avg 02, 2016 11:03 am

U16 selekcija se i dalje blamira, još je ovo odigrano u Sarajevu, igraju opet danas. Biberovića i dalje nema u timu, da li je otpao zbog povrede, iko išta, gdje je Višnjić, zašto nisu pozvani ovaj i onaj, zašto smo imali smo jedno okupljanje, zašto nam se pripreme sastoje od 4 utakmice a 3 od njih protiv Crne Gore, zašto je selektor Mičić, zašto ćemo ispasti u diviziju B i tako onemogućiti generaciji 2001. da se bori za plasman na U17 SP. Toliko pitanja bez odgovora.

slika

#DurmoReprezentacija

ponosannavas
Kontakt:

uto avg 02, 2016 11:58 am

Znaš li kad danas igraju? Na sva pitanja imaju odgovori druže moj. Niti su priprmen adekvatne ni ništa. Da ne ulazim u detalje jer je sramota. Ovaj ih nahajcao i povrijedio pola ekipe. Da ne kažem da nije zvao par igrača koji su trebali biti nosioci. ELem neise

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

uto avg 02, 2016 9:07 pm

Izgubili i večeras u Sarajevu od Crne Gore, rezultat 61 : 74

Poeni: Karić 2, Vuković 8, Tiganj 6, Mehić 4, Cvetić 5, Omerović, Manojlović, Kamenjaš 16, Milošević 10, Gutić 2, Klačar, Ilić 8.

Neočekivano po statistici se Kamenjaš iz Koša nameće kao naš najefikasniji igrač u ovim pripremnim, noćas 16 poena, 12 skokova. Sjećam se da je bio u rosteru U17 Koša na turniru u Valjevu ali skoro da nije ni ulazio u igru, i to pored Mirkovića, Ovčine i Barukčije :rofl1: Jer i on igra ispod koša, od oka rekao bih visina 205 - 206 cm, krupne građe. Bio je na probnim treninzima u Cedeviti.

Dobra vijest je da bi Biberović koji je zbog povrede propustio veći dio priprema i nije nastupio niti na jednoj pripremnoj utakmici ipak trebao biti spreman za Europsko.

I ponajbolji igrač Europe u ovom uzrastu Doumbouya bi mogao propustiti EP jer ne mogu Francuzi još uvijek da mu srede državljanstvo. Eto nam šanse u Francuzima sad kad su se Crnogorci pokazali tvrđim orahom nego što smo mislili :DD:

#DurmoReprezentacija

ponosannavas
Kontakt:

sri avg 03, 2016 2:50 pm

Za nadati se da ćemo bar nekom u eliminacionoj fazi otkinuti pobjedu i osigurati opstanak

Vrabac_Za_Tri
Kontakt:

sri avg 03, 2016 7:15 pm

Bojim se da već u prvom kolu slijedi - 30 protiv Litvanije.

#DurmoReprezentacija

pravedan
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:34 pm

Zasto se ekipa u16 blamira ako izgubi od top3 ekipe u Evropi.
A vidim iz izvjestaja da podizu formu.

ponosannavas
Kontakt:

čet avg 04, 2016 2:44 pm

Ko kaže da je CG među top tri ekipe? Kako to možeš u opšte skontati. MOžeš znati da imaju dobru generaciju, ali imamo i mi svoje dobre igrače. Problem je što ih ovaj nije zvao ili ni ne igraju. Sramota je gubiti 30 razlike i od najbolje ekipe ako si A divizija i imaš par vrhunskih prospekata.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava